Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία υπέγραψαν 10ετή συμφωνία ασφαλείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας, Τζο Μπάιντεν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπέγραψαν συμφωνία για τις εγγυήσεις ασφαλείας την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Είναι σχεδιασμένο για την επόμενη δεκαετία.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, θα πρέπει να γίνει μια «γέφυρα» για την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η συμφωνία επιβεβαιώνει τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για την υλοποίηση δεσμεύσεων για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης για τις ανάγκες της Ουκρανίας.

Λέει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό και να επεκτείνουν την ανταλλαγή πληροφοριών με το Κίεβο.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν καθιερώνει ως υποχρέωση των Ηνωμένων Πολιτειών να χρηματοδοτήσουν την Ουκρανία ή να στείλουν αμερικανικά στρατεύματα για συμμετοχή σε εχθροπραξίες.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η συμμαχία υποστηρίζει τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη για την Ουκρανία, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελβετία, αλλά πρόκειται να συνεχίσει να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο προκειμένου να εγγυηθεί «μια ειρηνική λύση μετά τις διαπραγματεύσεις, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της Ουκρανίας ως δημοκρατικό κράτος στην Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή, ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι στο μέλλον, οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία θα γίνουν υποχρεωτικές για όλα τα μέλη της συμμαχίας – αυτό θα διασφαλίσει την κλίμακα και την αξιοπιστία τους, όπως είπε.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ