Ναυτικές ασκήσεις Αιγύπτου-Ρωσίας ανοικτά της Αλεξάνδρειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με το Αιγυπτιακό Ναυτικό στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: «Τα πολεμικά πλοία του ρωσικού ναυτικού και του αιγυπτιακού ναυτικού θα πραγματοποιήσουν κοινούς ελιγμούς κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας του ρωσικού στόλου στην Αλεξάνδρεια».

Ο Αιγύπτιος στρατηγικός εμπειρογνώμονας και διευθυντής του Κέντρου Μελετών Afaq, Υποστράτηγος Μουχάμεντ αλ Γκομπάσι, σχολίασε την άφιξη των πλοίων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην  Αίγυπτο.

Ο αλ Γκομπάσι εξήγησε σε αποκλειστικές δηλώσεις στον ιστότοπο RT την άφιξη μέρους του ρωσικού στόλου στην  Αίγυπτο, το οποίο περιλαμβάνει το καταδρομικό πυραύλων φρουράς «Varyag» και τη φρεγάτα «Marshal Shaposhnikov», που συμπίπτει με την «Εθνική Εορτή της Ρωσίας», σημειώνοντας ότι «Στο τέλος της επίσκεψης, η αιγυπτιακή και η ρωσική πλευρά θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

 Ο αλ Γκομπάσι πρόσθεσε ότι αυτές οι ασκήσεις είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και μάθηση για τις διαφορετικές μεθόδους μάχης και των δύο πλευρών, εξηγώντας ότι αν και  η Αίγυπτος βασιζόταν  κυρίως στα ρωσικά όπλα για μεγάλο χρονικό διάστημα (από το 1954 έως το 1980), τώρα έχει διαφοροποιήσει εξοπλιστικές πηγές και συνεργάστηκε με διάφορες χώρες.

Πρόσθεσε ότι το Αιγυπτιακό Ναυτικό αντιπροσωπεύει μια προβλημένη θέση στον κόσμο, καθώς διαθέτει έναν προηγμένο βόρειο και νότιο ναυτικό στόλο, ο οποίος ενισχύει την ικανότητά του να προστατεύει την εθνική ασφάλεια.

Ο αλ Γκομπάσι επαίνεσε αυτές τις κοινές ασκήσεις με το Ρωσικό Ναυτικό, οι οποίες παρέχουν μια ιδανική ευκαιρία για μάθηση για τα πιο πρόσφατα όπλα και ανταλλαγή εμπειριών. Αυτό είναι ένα αμοιβαίο όφελος μεταξύ  της Αιγύπτου  και της Ρωσίας, το οποίο ενισχύει τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σημείωσε ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, πέρα ​​από τις γενικές ασκήσεις μεταξύ  Αιγύπτου  και Ρωσίας, υποδηλώνουν την ύπαρξη πολιτικής συναίνεσης μεταξύ των δύο χωρών και αυτές οι θετικές σχέσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας και επιβεβαιώνουν τη δύναμη των σχέσεων μεταξύ  Αιγύπτου  και Ρωσίας.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ