Ευρωεκλογές: Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες Βελόπουλου περί νοθείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έδωσε την Παρασκευή παραγγελία προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, για την διερεύνηση των καταγγελιών του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, περί νοθείας στις Ευρωεκλογές 2024.

Απορίας άξιον είναι, ωστόσο, γιατί στην εν λόγω παρέμβαση του Αρείου Πάγου δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολύ σοβαρές καταγγελίες του ΚΚΕ για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου και ό,τι προηγήθηκε.

«Κατόπιν της από 13/6/2024 με αρ. πρωτ. Α.Π.69/13-6-2024 αναφοράς του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβανίου, με την οποία ζητά την διερεύνηση των καταγγελιών του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου και του πρώην Ευρωβουλευτή κ. Γεωργίου Κύρτσου περί «νοθείας» κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, εν όψει δε του ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη της ταχείας και σε βάθος διερεύνησης των ως άνω καταγγελιών, παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες και για τη σχετική ενημέρωσή μας» αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία.

  1. Μπορώ να σου πω από τώρα το πόρισμα, όπως μπορείς να μου το πεις κι εσύ, καθώς και οι δυο ξέρουμε ποιο θα είναι: “Κατόπιν ενδελεχούς διερεύνησης των καταγγελομένων από τον Πρόεδρο του κόμματος “Ελληνικής Λύση” κ. Κυριάκου Βελόπουλου, την εξέταση των πειστηρίων, και τις καταθέσεις μαρτύρων, ουδέν το μεμπτόν προέκυψε για τη διαδικασία της Επιστολικής Ψήφου. Η όποια αναντιστοιχία ποσοστών μεταξύ αυτής και των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τη φυσική προσέλευση του κοινού στα Εκλογικά Κέντρα οφείλεται σε τυχαίες διακυμάνσεις, στην μεγαλύτερη τάση των ψηφοφόρων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να επιλέξουν την επιστολική αντί της διά φυσικής παρουσίας ψήφου συγκριτικά προς τα άλλα κόμματα, και στον μικρό αριθμό επιστολικών ψηφοδελτίων. Ουδέν παράτυπον διαπιστώθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ