Απορρίπτει την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός υπό σαφείς όρους η Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε πως η «ειρηνευτική πρόταση» που παρουσίασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν συνιστά σοβαρή προσπάθεια για την επίτευξη της ειρήνης και δεν έχει καμία σχέση με διαπραγματεύσεις.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» ανάμεσα στους όρους που θέτει το Κρεμλίνο και το Κίεβο για τον τερματισμό του πολέμου.

Στο ίδιο πνεύμα, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «οι χειριστικές δηηλώσεις του Πούτιν, μόλις μια ημέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία, δείχνει ότι η Ρωσία φοβάται την πραγματική ειρήνη».

Επίσης, επισημαίνεται πως «σκοπός του Ρώσου προέδρου είναι να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα, να υπονομεύσει τις διπλωματικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης και να διασπάσει την ενότητα της παγκόσμιας πλειοψηφίας γύρω από τους στόχους και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι παράλογη η προσπάθεια του Πούτιν, ο οποίος σχεδίασε, προετοίμασε και εφάρμοσε μαζί με τους συνεργούς του τη μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να παρουσιάζεται σε ρόλο ειρηνοποιού και να προβάλλει επιλογές για τον τερματισμό του πολέμου που ο ίδιος ξεκίνησε, οι οποίες υπονομεύουν τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ» προσθέτει το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι «τα τελεσίγραφα που στέλνει ο Πούτιν έχουν ήδη ακουστεί πολλές φορές και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτά. Η Ουκρανία δεν ήθελε ποτέ αυτόν τον πόλεμο και, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, επιθυμεί τον τερματισμό του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ