Κυρώσεις σε βουλγαρική εταιρεία drone για πωλήσεις στη Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βουλγαρική εταιρεία «Freshvale» συμπεριλήφθηκε στην τελευταία λίστα των αμερικανικών κυρώσεων που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Από την ιστοσελίδα της εταιρείας που έχει επιβληθεί κυρώσεις, είναι σαφές ότι ειδικεύεται στην παραγωγή drones και μέσων ραδιοηλεκτρονικού πολέμου και ενδιαφέρεται για αγορές στην Αφρική και στις χώρες της ASEAN (Association of Southeast Asian Nations).

Στα στοιχεία των αμερικανικών αρχών αναφέρεται ότι η «Freshvale» προμήθευε όπλα σε αδιευκρίνιστη αφρικανική χώρα.

Από αναφορά στο Εμπορικό Μητρώο προκύπτει ότι εταιρεία με την επωνυμία «Freshvale» είχε εγγραφεί στη Βουλγαρία τον Μάρτιο του 2018.

Διαχειριστής και ιδιοκτήτης είναι ο Αριέλ Ισραήλοφ, ο οποίος είναι Αυστριακός υπήκοος. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας σχετίζεται με υπηρεσίες στον τομέα των πληροφοριών και της ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο η εταιρεία διέγραψε τη διεύθυνση αλληλογραφίας της στην Εθνική Υπηρεσία Εσόδων (ΕΡΑ). Από την εγγραφή του μέχρι το τέλος Απριλίου 2024 βρισκόταν στη Φιλιππούπολη.

Με την τελευταία τους απόφαση, οι ΗΠΑ θέτουν υπό κυρώσεις έναν άλλο κατασκευαστή drone – την Kvand Isooo με έδρα τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, η εταιρεία σχεδίασε, κατασκεύασε και παρείχε πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία κατά παράβαση των περιορισμών στην εισαγωγή αγαθών και όπλων διπλής χρήσης.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει άλλες 90 εταιρείες και ιδιώτες από τη Σερβία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και άλλους. Βοήθησαν στον εφοδιασμό του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και έτσι βοήθησαν στην παραγωγή όπλων και άλλων αγαθών που υποστηρίζουν τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο κύριος στόχος της Ουάσιγκτον με το τελευταίο μέτρο είναι ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Ρωσίας. Ο κατάλογος ετοιμάστηκε σύμφωνα με την πολιτική που εγκρίθηκε το φθινόπωρο του 2023 για την επιβολή δευτερευουσών κυρώσεων – για εταιρείες και άτομα που έχουν σχέσεις με εταιρείες ή άτομα που έχουν επιβληθεί από τη Δύση, σύμφωνα με την βουλγαρική Investor.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ