Δήγματα Ιουνίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *

Α) Πού οφείλεται η αποχή;
Ανησυχούν πολιτικοί, πολίτες , δημοσιογράφοι, άρθρογράφοι, αναλυτές , κ. α και προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους. Γιατί τόση και τέτοια αποχή-και – στις Ευρωεκλογές;. Έλα ντε; Ευθύνονται τάχα τα μπάνια και η θερινή ραστώνη; Ή μήπως επειδή γίνεται κομματικό παιχνίδι εν ου παικτοίς , από μέρους των κομμάτων που -σκόπιμα; παίζουν σε λάθος γήπεδο (Εθνικών Εκλογών) αντί Ευρωεκλογών;. Μας ζήτησαν να ψηφίσουμε …… ευρωπαϊκά για τα περιουσιακά στοιχεία των κ. κ Αρχηγών των Κομμάτων , την ακρίβεια, τα Τέμπη , τον Θεσσαλικό Κάμπο, το Μάτι . Αλληλοκατηγορίες , υβρεολόγιο , λασπολογία , λαϊκισμός , κ. α ανάλογα, ιδιαίτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ζητήματα. Δεν κατάλαβα γιατί θα ‘πρεπε όλοι να προσέλθουμε στις Ευρωκάλπες, επειδή το μέγα διακύβευμα είναι η τιμή της φέτας και το «πόθεν έσχες» του κου Αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης ;. Αυτό θα συζητήσουν στις Βρυξέλες οι Ευρωβουλευτές μας που θα εκλεγούν;.
Ακούσατε άραγε τίποτα για:
– Τον τερματισμό (εθνικού μεγέθους διεκδίκηση) της κατοχής επί 50 χρόνια του περίπου 40% του Κυπριακού εδάφους, από την (ειρηνο) φιλη σύμμαχο Τουρκία;.
– Τι στάση θα κρατήσουν στο Σκοπιανό που επιμένει στον πολιτειακό και πολιτικό αυτοπροσδιορισμό τους;.
– Τι –πρέπει να – θα γίνει με τον φιλέλληνα και θαυμαστή του κου Μπελέρη Αλβανό Πρωθυπουργό;
– Τι στάση – οφείλει να –κρατήσει η Ε.Ε απέναντι στα αλλοπαρμένα , μεγαλεπήβολα, παρανοϊκά , επιθετικά , επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας;.

– Πως θα θωρακιστεί η Ε.Ε αμυντικά;.
– Πως θα –πρέπει οπωσδήποτε να –αποκτήσει ενιαία στρατιωτική και εξωτερική πολιτική εχθές;.
– Πως θα οριοθετήσει –εχθές – τα αδιαπραγμάτευτα σύνορά της;.
– Τι ενιαία στάση πρέπει να κρατήσει στο Μεσανατολικό και το Ουκρανικό; .
Αυτά είναι μερικά από εκείνα που επιβάλλεται να απασχολήσουν τους Ευρωβουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου.
Και …. επειδή δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα σχετικά , θα διατυπώσω την δική μου –εκ διαμέτρου αντίθετη – απορία ως προς τη συμμετοχή και αποχή: Τ ο ο ρ θ ό / λ ο γ ι κ ό ε ρ ώ τ η μ α δ ε ν ( θ α π ρ έ π ε ι ν α ) ε ί ν α ι «γ ι α τ ί τ ό σ ο μ ε γ ά λ η α π ο χ ή», α λ λ ά «γ ι α τ ί τ έ τ ο ι α α δ ι κ α ι ο λ ό γ η τ η (γ ι α ά ν ε υ λ ό γ ο υ /α ν τ ι κ ε ί μ ε ν ο) σ υ μ μ ε τ ο χ ή !!!.
Εκτός και αν επειδή λύθηκε επιτέλους ο γρίφος του Ελληνισμού που θέλει να συνεχίζεται η (ηθελημένη ή μη, αδιάφορο) σύγχυση ανάμεσα στο «πόθεν» και στο «έσχες».
Διευκρινιστική προσφορά της στήλης:
Τα δύο πάνε μαζί, σιαμαία. Δεν νοείται «πόθεν» χωρίς το «έσχες», ούτε «έσχες» χωρίς «πόθεν». Συνεπώς η κολοβή δήλωση μόνον του «έσχες» είναι της πλάκας, άνευ ουσιαστικής σημασίας και πολιτικοκοινωνικής αξίας (!).
Β) «ΤουκροΒρεττανικά» Μάρμαρα.
Καυγάς /αντιπαράθεση έγινε μεταξύ «φίλων και συμμάχων» πολυαγαπημένων και σφόδρα φιλελλήνων. Οι –τότε – κατακτητές Τούρκοι, οικειοποιήθηκαν –και –τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ο κλέφτης Έλγιν τα άρπαξε και τα έδωσε στην (επαγγελματία;) κλεπταποδόχο γηραιά Αλβιώνα, η οποία , έκτοτε, αρνείται να τα δώσει στην Ελλάδα /Μουσείο της Ακρόπολης, επειδή τα …. αγόρασε από τον Λόρδο Έλγιν, ο οποίος τα είχε αγοράσει από τους Τούρκους. Άρα όλα νόμιμα, καθαρά , έντιμα, πλιατσικοαρπακτικά. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!. Έλα όμως που έρχονται σήμερα οι Αρχαιολόγοι και Ιστορικοί Τούρκοι και ισχυρίζονται ότι ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο φιρμάνι Τουρκικό;. Η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος ανάλογο με το απύθμενο μέγεθος της αρπαγής, της κλεψιάς, της κλεπταποδοχής και της άθλιας υποκρισίας των …. «φίλων» !….

Ιατρού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ