Συνεχίζονται οι συλλήψεις κατασκόπων στη Γερμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι εργάζονταν για μια ξένη μυστική υπηρεσία που δεν κατονομάζεται συνελήφθησαν στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Ουκρανός πολίτης Robert A., ο Αρμένιος υπήκοος Vardges I. και ο Ρώσος Arman S. φέρεται να ταξίδεψαν στη Γερμανία για λογαριασμό ξένης μυστικής υπηρεσίας για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για έναν Ουκρανό κάτοικο πρόσφατα είχε έρθει στην Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, στις 19 Ιουνίου έκαναν ανίχνευση σε καφετέρια στη Φρανκφούρτη όπου υποτίθεται ότι ήταν ο στόχος τους.

Η αστυνομία της Έσσης τους συνέλαβε στη Φρανκφούρτη και αιτήματα για την έκδοση εντάλματος σύλληψης υποβλήθηκαν στον ανακριτή, αναφέρει η Deutsche Welle.

Οι τρεις εμφανίστηκαν χθες στο δικαστήριο και προφυλακίστηκαν ενόψει του κατηγορητηρίου.

Μια σειρά υποθέσεων κατασκοπείας στη Γερμανία, στις οποίες εμπλέκονται φερόμενοι Ρώσοι και Κινέζοι πράκτορες, έχουν προσελκύσει πρόσφατα την προσοχή του κοινού.

Δύο άνδρες με διπλή ρωσο-γερμανική υπηκοότητα συνελήφθησαν τον Απρίλιο για φερόμενο εντοπισμό πιθανών στόχων για τη διεξαγωγή δολιοφθορών σε γερμανικό έδαφος, όπως σημειώνεται.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες σε έκθεσή τους αναφέρουν ότι η χώρα έχει γίνει πεδίο δράσης πολλών πρακτόρων αξιολογώντας κατά σειρά τις χώρες προέλευσής τους, Ρωσία, Κίνα, Τουρκία και Ιράν.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ