Σημαντικές ελειψεις και προβλήματα στα νοσοκομεια πολλων νησιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ αυξάνεται η κίνηση στα ελληνικά νησιά, νοσοκομεία και κέντρα υγείας είναι εμφανώς υποστελεχωμένα, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα διαδοχικά –επείγοντα και μη- περιστατικά.

Ορθοπεδικός του Γενικού Νοσοκομείο Θήρας, επεσήμανε πως «οι ελλείψεις φαίνονται πολύ πιο έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του πλήθους του κόσμου που τα επισκέπτονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως «σαφέστατα υπάρχουν (ελλείψεις) και σε ιατρικό, βασικές ειδικότητες, δυστυχώς και στο νοσοκομείο μας, είναι δυσεύρετες, όπως αυτή του παθολόγου και του μικροβιολόγου». Στο νοσοκομείο της Σαντορίνης που καθημερινά εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες, δεν υπάρχει παθολόγος ή γενικός ιατρός, ούτε και μικροβιολόγος.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως οι ασθενείς εξετάζονται, όχι από κάποιον ειδικό για την περίσταση γιατρό, αλλά από αυτόν που είναι εκείνη την στιγμή διαθέσιμος.

Με σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό λειτουργούν και άλλα νοσοκομεία, τη στιγμή που οι τουρίστες καθημερινά αυξάνονται. Νοσοκομεία αναγκάζονται να καλύψουν τα επείγοντα περιστατικά, επιστρατεύοντας τους αγροτικούς ιατρούς από τα περιφερειακά ιατρεία.
Παρόμοια κατάσταση και στο νοσοκομείο της Λέρου, ενώ και στη Σύρο, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινό αγώνα.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι εξάλλου, παρά τις συνεχείς προκηρύξεις από το υπουργείο Υγείας, το ενδιαφέρον για να καλυφθούν οι θέσεις είναι μειωμένο και κάνουν έκκληση για παροχή επιπλέον κινήτρων στους γιατρούς, ενώ αναζητείται και παραϊατρικό προσωπικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ