ΤΡΙΤΗ, 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Ροδοπη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στη Ροδόπη, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Βενετίδης, οι προσπάθειες της Περιφέρειας ήταν εκτεταμένες, με ψεκασμούς προνυμφοκτονίες και ακμαιοκτονίες.

«Αν και λόγω της ανομβρίας έχουν εξαφανισθεί οι υδάτινες επιφάνειες, ωστόσο προκύπτουν νέες εστίες, όπως το ποτάμια που στερεύουν, τα ρέματα που δεν κυλούν και παρουσιάζουν στασιμότητα. Στις νέες εστίες να προστεθούν και βόθροι χωρίς σίτα που εντοπίζουμε σε σπίτια, όπως σε αυτού του ανθρώπου στη Ροδόπη, που βρέθηκε θετικός στον ιό», υπογράμμισε ο κ. Βενετίδης, ενώ κάλεσε τους πολίτες να φροντίζουν να μην αφήνουν ακάλυπτους βόθρους, ή και άλλες υδάτινες επιφάνειες από τις οποίες μπορούν να εκκολαφθούν κουνούπια.

Ο ίδιος έκανε σαφές πως η κατάσταση σε άλλες περιοχές είναι ιδιαίτερα δύσκολη, υπό το φόβο μίας νέα επιδημίας του ιού του δυτικού Νείλου στην χώρα. «Η προσπάθειά μας εδώ είναι όπου ανευρεθεί ο ιός από τους ελέγχους που γίνονται, μέσω παγίδων και κλωβών με κοτόπουλα σε όλη την ΑΜ-Θ να διενεργούνται εκ νέου ψεκασμοί», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *