Σχολιάζοντας τα … ασχολίαστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *

Οι πρόσφατες (όχι όμως και οι τελευταίες) δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου προξενούν κλαυσίγελο. Όμως εμπεριέχουν και πικρές αλήθειες τις οποίες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τόσο οι Ελλαδίτες και ΕλληνοΚύπροι ταγοί, όσο –κυρίως – οι δυτικοί ηγέτες «φίλοι και σύμμαχοι» του. Βέβαια , για όσους διαθέτουν κριτική σκέψη, ούτε πρωτοτύπησε ούτε μας διαφώτισε περισσότερο από όσα γνωρίζαμε.

Προσωπικά – εδώ και χρόνια – τονίζω πως το όνειρο του πάσχοντος από μεγαλοκαρδία /μεγαλοϊδεατισμό /ιδέες μεγαλείου Προέδρου, ήταν η νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – με σουλτάνο  τον ίδιο – (γι αυτό και έχτισε αυτοκρατορικό παλάτι στην Άγκυρα ώστε να είναι έτοιμος. Αγόρασε δηλ την γραβάτα και προσπαθεί να βρει κοστούμι – Αυτοκρατορία – να της ταιριάζει !).

Τώρα –στην μεγάλη, ασύνορη καρδιά του – προστέθηκε και η «γεωγραφική καρδιά» (;) = « Η γεωγραφία της καρδιάς».

Αύριο ποιος ξέρει τι άλλο θα μας πει (όσο ακόμα θα κυκλοφορεί έξω……).

Σταχυολογώ :

1. «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Γαλάζια Πατρίδα»!.

Βέβαια προστασία ανύπαρκτης /φανταστικής τέτοιας Πατρίδας είναι ένα τουρκικό ιδεατό , αποκύημα φαντασίας, που ο κάθε ανεμόμυαλος ηγέτης, το ……… προστατεύει ως Δον Κιχώτης ο οποίος κυνηγά ανεμόμυλους.

2. «Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το δίκαιο των ΤουρκοΚυπρίων αδελφών μας». Επιτρέπουν όμως τους φόνους, τους βιασμούς, τους αγνοούμενους, καθώς και την παραβίαση και αγνόηση των αποφάσεων /ψηφισμάτων των διεθνών Οργανισμών (!). Πάντως όσοι ρομαντικοί ή ευήθεις –εδώ ή στην Κύπρο μας – πιστεύουν ότι οι Τούρκοι επιθυμούν πράγματι δίκαιη λύση του Κυπριακού, ας ξαναδιαβάσουν αυτή την δήλωση. Παράλληλα ας προσέξουν τις κινήσεις της Τουρκίας η οποία επιθυμεί και επιχειρεί δύο χωριστά Κράτη !…..
3. «Το όραμα της Τουρκίας δεν περιορίζεται στα 782.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα». Κατανοητό πώς να χωρέσει μια τέτοιου μεγέθους μεγαλομανία σε τόσα –λίγα – τετραγωνικά χιλιόμετρα . Αν είναι δυνατόν.
4. «Παντού , στην Λιβύη , τη Σομαλία, Βαλκάνια, Αιγαίο, Μεσόγειο, Ιράκ, Συρία, Μαύρη θάλασσα, θα προστατέψουμε τα δικαιώματά μας». Αλήθεια ποιος του έδωσε τέτοια δικαιώματα; . Έχω την βεβαιότητα ότι πρέπει να κοιμάται αγκαλιά με την υδρόγειο σφαίρα κάθε βράδυ και να ονειρεύεται πως του ανήκουν όλες οι χώρες (κληρονομικό χάρισμα; ή άγρυπνος αταβισμός;).
5. «Θέλουμε σχέσεις και με την Δύση / Ε.Ε και με τον Οργανισμό συνεργασίας της Σαγκάης».

Όλα τα θέλουν, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν μικρόνοιες /πυγμαία δυτικά αναστήματα που τους θεωρούν πιστούς συμμάχους και τους ανέχονται.

6. Τεράστια σημασία έχουν οι – ανθρωπιστικοί λόγοι εξαιτίας των οποίων επιθυμεί να κατακτήσει άλλους λαούς /Κράτη. Δεν το κάνει από αρπακτική /κατακτητική πρόθεση. Όχι. Από ενδιαφέρον , αγάπη, διάθεση προστατευτικής προσφοράς των λαών που δεν περνάνε καλά και υποφέρουν , όντας απροστάτευτοι , και που ευελπιστούν πως κάποιος πρόθυμος καλοσυνάτος  αγαπητικός / νταβατζής θα τρέξει να τους προστατέψει.  Ιδού η δήλωση: «Το Ιράκ, η Συρία, η Παλαιστίνη, ήταν  4 αιώνες κάτω από την κυριαρχία μας και τώρα κάποιοι επικρίνουν άδικα το ενδιαφέρον μας για τις χώρες αυτές».  Και  όχι  μόνον αυτές.

Με άλλα λόγια, πάρα πολλές –και η δική μας – χώρες που ήταν κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό, τώρα τον νοσταλγούν και οι ΝεοΟθωμανοί τους προσφέρουν την μοναδική ευκαιρία να ξαναζήσουν, να ξανααπολαύσουν , όσα έχασαν !. Προδήλως η ανθρωπότητα οφείλει να κλίνει ευλαβικά το γόνυ στους Ασιάτες επιδρομείς , επιγόνους του Αττίλα , για την πολιτιστική και ανθρωπιστική προσφορά τους.  Εναλλακτικά , θα μπορούσε να ανοίξει καινούργιες πτέρυγες για να χωρέσει / νοσηλεύσει τους … Νεότρελους  ΝεόΤουρκους !.

7. «Όπου χρειάζεται , όπου έχουμε συμφέροντα, θα παρεμβαίνουμε». Και πολύ καλά θα κάνετε αγαπητά μας Καρτάσια , αφού κάποιοι σας ανέχονται και σας επιτρέπουν να κυκλοφορείτε χωρίς χαλινό /φίμωτρο .
8. «Όπου έχουμε ομογενή , από την Αδριατική μέχρι τις Στέπες της Ασίας και από τον Καύκασο μέχρι την Αφρική , η υπόθεση του και το ντέρτι του είναι και δικά μας»(ψυχικάρης). Επειδή τον συμπαθώ –τέτοιος που είναι – και για να τον διευκολύνω , εγώ θα του πρότεινα να στείλει πράκτορες- Τουρίστες παντού (από τον Βόρειο έως τον Νότιο  Πόλο και τούμπαλιν) οι οποίοι να μένουν και να πάρουν υπηκοότητα. Αργότερα να ζητήσουν την … προστασία της Τουρκίας (!).
9. Θέλει και την Ιερουσαλήμ και την Παλαιστίνη αφού σε προηγούμενους αιώνες ήταν κτήσεις υπόδουλες στους Οθωμανούς ανθρωπιστές.  «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας, στην Ιερουσαλήμ και τους αδελφούς της Παλαιστίνης , που οι πρόγονοί μας διοίκησαν με ειρήνη και δικαιοσύνη». (Τουρκικών προδιαγραφών αρετές !).
10. «Έχουμε επίκεντρο την Τουρκία , αλλά το όραμά μας περιλαμβάνει όλο τον κόσμο». Όπερ έδει δείξαι.

Επιτέλους : Για να καταλάβουν και οι βλάκες της Γης, που το πάει ο σαλταρισμένος ντελικάτης. Προξενεί απορία ο κυνισμός, η ωμή ειλικρίνεια, η θρασύτητα των εξωπραγματικών απαιτήσεων, ο πρωτόγνωρος μεγαλοιδεατισμός , η πλήρης –προκλητική- περιφρόνηση προς τους πάντες που τυχόν θα εναντιωθούν στην υλοποίηση της … Τουρκογαλάζιας Πατρίδας. Δυστυχώς , μέχρι τώρα, οι ηγέτες των άλλων χωρών (κατ ‘ εξοχήν των δυτικών) δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τον τουρκικό κίνδυνο. Ούτε βέβαια την σχεδιασμένη Ισλαμοποίηση που υλοποιείται. Ευελπιστώ πως τώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ξεκαθάρισε τις τουρκικές προθέσεις /βλέψεις , θα συνέλθουν και θα αντιδράσουν δεόντως. Διαφορετικά ….

11. «Σπάσαμε τα δεσμά, τις αλυσίδες της Αγίας Σοφίας». Είναι ευτύχημα που την αλυσοδεμένη Αγία Σοφία την απελευθέρωσε ο Ερντογάν, ο Χ ρ ι σ τ ι α ν ο                             ε λ ε υ θ ε ρ ω τ ή ς (θου Κύριε ……).

Η Δύση και ιδίως η Ε.Ε , οφείλει να προστατεύσει τα πραγματικά γεωγραφικά της σύνορα, πριν τα …. καταπιούν εκείνα της ΤουρκοΓαλάζιας Πατρίδας. Απογοητεύει βέβαια η –ευεξήγητη πάντως – εμμονή ορισμένων Ευρωπαίων (ιδίως των Γερμανών) σε φιλοτουρκική πάγια πολιτική.

Επί του πιεστηρίου: ο κος Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία ενδέχεται να εισβάλλει στρατιωτικά στην Μέση Ανατολή.  Η Γερμανίδα Υπουργός όταν κλήθηκε να σχολιάσει συνέστησε: αυτοσυγκράτηση και προσπάθεια αποκλιμάκωσης (!). Τόσο απλά.

Ας έρθουμε τώρα στα Ελληνοτουρκικά :

Οφείλουμε όλοι μας, να μην τρέφουμε αυταπάτες , ως προς τις διαθέσεις των Τούρκων (γενικότερα, γιατί δεν είναι μόνον ο Τ. Ερντογάν το πρόβλημα) απέναντί μας.

Η Τουρκία ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι : ε χ θ ρ ι κ ή  χώρα.
Η διπλωματία υποδεικνύει τις συνομιλίες , χωρίς εθνικές υποχωρήσεις /παραχωρήσεις.
Η Τουρκία δεν θα πρέπει  π ο τ έ να γίνει μέλος /εταίρος στην Ε.Ε.(σ.σ όποιοι διαφωνούν ας δουν την συμπεριφορά της –ως φίλης και συμμάχου εντός του ΝΑΤΟ).
Αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό (σύμφωνα με τα ψηφίσματα των διεθνών Οργανισμών) δεν έχουν νόημα οι συζητήσεις.
Η τυχόν επανάληψη παραβάσεων και παραβιάσεων να απαντηθεί άμεσα με κατάρριψη.  Και να γίνουν αφορμή να τερματιστούν οι όποιες συνομιλίες.
Έντονες, συνεχείς πιέσεις στην Ε.Ε ώστε να αποφασίσει – επιτέλους- την κατοχύρωση των γεωγραφικών ευρωπαϊκών συνόρων, ταυτόχρονα με την ενιαία εξωτερική πολιτική και την αμυντική στρατιωτική θωράκισή της. (Αν δεν θέλει να παραμείνει ένας οικονομικός ….. συνεταιρισμός η Ε.Ε).
Οι διμερείς ή τριμερείς (συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου) δεν αποδίδουν ούτε ενδείκνυνται . Το Κυπριακό πρέπει να παραμείνει δ ι ε θ ν έ ς ζήτημα.

Άλλωστε είναι αφύσικο /ανεπίτρεπτο να συζητούν οι θύτες με τα θύματα, οι κατακτητές , με τους κατεχόμενους για να βρουν …. λύσεις στο πρόβλημα , όταν η λύση είναι μία και μοναδική: η αποχώρηση του εισβολέα /κατακτητή από τα εδάφη που άρπαξε.  Τι να συζητήσουμε λοιπόν με τους Τούρκους επιδρομείς;.  Να μας λυπηθούν και αντί του 37% να μας επιστρέψουν κάτι πχ ένα 17% και να κρατήσουν το υπόλοιπο 20%; . Το θεωρώ  μπακαλίστικη εθνική πολιτική. Μειωτική και απορριπτέα.

Βέβαια οι ρομαντικοί ενυπνιάζονται πως θα πείσουν τον κατακτητή να συμφωνήσει με τα ψηφίσματα των διεθνών Οργανισμών. Ανοηταίνουν!. Πέρασαν (50) πενήντα χρόνια και τα έγραψαν κανονικά. Τώρα θα αλλάξουν γνώμη;. Τώρα μάλιστα που ξέφυγαν εντελώς και σχεδιάζουν επεκτατική πολιτική με οράματα  / φαντασιώσεις όπως : Γαλάζιες Πατρίδες, Γεωγραφία καρδιάς, ασύνορη (και ασυμμάζευτη;) καρδιά που επιθυμεί να αρπάξει ό, τι υπάρχει;. Είναι ποτέ δυνατόν να αναθεωρήσουν και να παραχωρήσουν αυτό που ήδη – στην πραγματικότητα , όχι ως όραμα γαλάζιο – κατέχουν και θεωρούν ως Πατρίδα δική τους το 37% της Κύπρου;. Μήπως οι Δυτικοί , η Ε.Ε και φυσικά εμείς, οι Ελλαδίτες και οι Κύπριοι αδελφοί μας πρέπει να συνέλθουμε;. Να αλλάξουμε την ατελέσφορη πρακτική /πολιτική έναντι της …….. «πεφιλημένης φίλης και συμμάχου ειρηνόφιλης» Τουρκίας;.  Τόσο βλακώδης αυταρέσκεια –ότι κάνουμε το σωστό – ούτε μας συνιστά , ούτε επιτρέπεται.

Είναι –επιεικώς – ντροπή /αίσχος –οι σύμμαχοι στον ΝΑΤΟ να αντιμετωπίζουν με «καρτερικότητα και νηφαλιότητα» τις Ελληνοτουρκικές διαφορές ή και συγκρούσεις. Ψύχραιμοι και σώφρονες Πόντιοι Πιλάτοι μας συνιστούν :
«Βρείτε τα μεταξύ σας». Τι να βρούμε μπρε γελοίοι λεβέντες; . Σας παίρνει ο πόνος για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και αδιαφορείτε για τα 50 χρόνια Κατοχής μέρους της Κύπρου χώρας μέλους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε από την «σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ Τουρκία;. Τι αισχρή /εμετική υποκρισία είναι αυτή;.

ΥΓ Θα επακολουθήσει : ανοιχτή επιστολή μου προς τον Τούρκο  Πρόεδρο. Θα παραινούσα (τους αρμόδιους κυρίως) να την μελετήσουν και να την συνυπολογίσουν στον τρόπο αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής.

Ιατρού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Η βουλή ψήφισε έγκριση παροχής δικαιώματος ψήφου, στους απόδημους Έλληνες χωρίς ακόμα ακριβώς να γνωρίζει ποιοι θα να είναι αυτοί οι δικαιούχοι

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε έγκριση παροχής δικαιώματος ψήφου, στους απόδημους Έλληνες χωρίς ακόμα ακριβώς να γνωρίζει ποιοι θα να είναι αυτοί οι δικαιούχοι, και χωρίς...

Βουλή: Δάκρυα από τον αδελφό του Βλαχάκου για τα Ίμια

Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Βλαχάκου για τα Ίμια, καθώς είναι ο αδελφός ενός εκ των τριών...

Ο Μαρινάκης και τα εργατικά ατυχήματα

Ανακοινώθηκε από Μαρινάκη ότι είμαστε η τρίτη χώρα σε αριθμό ατυχημάτων Δεκτό. Ποιες να είναι όμως οι άλλες;Μήπως είναι αυτές με εκατοντάδες φορές περισσότερες...

Ωρολογιακή βόμβα τύπου «Βιολάντα» στην καρδιά της Αθήνας!

Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφική έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσαη υπόθεση της Λεωφόρου Συγγρού 3 και 5 αποκαλύπτει ένα εφιαλτικό σκηνικό αμέλειας, κινδύνου και...

Βασιλείου και υπερβολές…

Πολλά λέχθηκαν για τον μακαριστό Πρόεδρο Γιώργο Βασιλείου, την προεδρία του (1988-93) και την επαγγελματική/επιχειρηματική του πορεία Σεβαστήκαμε τις στιγμές και δεν γράψαμε οτιδήποτε...

Και μέσα σε όλα τα άλλα τα «προοδευτικά» βγήκε και ο του αποτεφρωτηρίου της Ριτσώνας να αντικρούσει διατυπωθείσες θέσεις ιερέων υπέρ της ταφής

Και μέσα σε όλα τα άλλα τα «προοδευτικά» βγήκε και ο του αποτεφρωτηρίου της Ριτσώνας να αντικρούσει διατυπωθείσες θέσεις ιερέων υπέρ της ταφής. Είπε κάποια...

Μαρινάκης: Μας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία στην Ευρώπη χώρα σε «εργατικά ατυχήματα»

Ο και επί των καλύψεων/συγκαλύψεων κρατικής αδιαφορίας κυβερνητικός εκπρόσωπος ο… Μαρινάκης μας δείχνει ότι έχει αποδοθεί σε ένα «σλάλομ» ατυχών δηλώσεων προς επίτευξη του στόχου...

Οι «Μύθοι» του Αισώπου ως οδηγός για τη δημιουργία σύγχρονων «Μύθων» με εστίαση στα γεωπολιτικά τεκταινόμενα – Μια προσέγγιση με τη Τεχνητή Νοημοσύνη (Δύο...

Συνεχίζουμε το «οδοιπορικό» μας για μια πιο βαθιά κατανόηση των επιπτώσεων της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαμόρφωση νοημάτων, απόψεων και θέσεων εκ μέρους του ανθρώπου, ο...

Το όνειδος της Κουρδικής προδοσίας

​​​​​​​​Για δεύτερη φορά ο ηρωικός λαός των Κούρων της Συρίας πέφτει θύμα προδοσίας από το ίδιο πρόσωπο Του Γεωργίου Παπασίμου ΔικηγόρουΣτην πρώτη θητεία του ο Τραμπ,...

Γιώργος Βενετσανος: Μια πραγματική Ελληνοτουρκική προσέγγιση…

Στην Τραπεζούντα και την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, η ποντιακή διάλεκτος παραμένει ζωντανή Γράφει ο Γιώργος Βενετσανος με την αλήθεια για την ελληνική παρουσία στην Τουρκία...

Σοκαριστική δήλωση στη δίκη για τα Τεμπη

Σήμερα, στην εξέλιξη της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών, η δικηγόρος της οικογένειας Τηλκερίδη έκανε μία δήλωση που προκαλεί σοκ. Σύμφωνα με τη...

Νεο παράνομο τζαμί στο Περιστέρι χτίζουν και διαφημίζουν ο Τζαβέντ Ασλάμ και οι Πακιστανοί

Νεο παράνομο τζαμί στο Περιστέρι χτίζουν και διαφημίζουν ο Τζαβέντ Ασλάμ και οι Πακιστανοί

Κωνσταντίνος Γρίβας: Είμαστε στο πλέον κομβικό σημείο του πλανήτη σε ένα κόσμο δραματικών αλλαγών

Δίνει την δική του οπτική για την αρχιτεκτονική ασφάλειας που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και το βαθύ τους σύστημα κι όχι απλά οι ιδιορρυθμίες ενός...

Η ατελέσφορη και προβληματική για τους αγρότες συμφωνία Mercosur

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος Την ώρα που οι Έλληνες αγρότες κινδυνεύουν να τεθούν εκτός επαγγέλματος, ένεκα των τραγικών λαθών της κυβέρνησης που εγκατέλειψε την...

Η ανακοίνωση της ΒΙΟΛΑΝΤΑ και η προσπάθεια να πέσουν στα μαλακά οι ενεχόμενοι

Η εταιρία ΒΙΟΛΑΝΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, του νομικού της συμβούλου προφανώς, που αποδέχεται κτλ τις ενέργειες της πολιτείας σε αυτόν το «εξ αμέλειας» χαμό πέντε...

Εκλογικά γυμνάσματα

Καθώς εξαντλείται η τετραετία ο χρόνος γίνεται πιεστικόςΟι δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού όσες προσπάθειες και αν κάνει η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα να κρύψει την...

Βιολαντα: Η εταιρεία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με διευκρινίσεις για τις συλλήψεις

Σε συνέχεια της τραγικής έκρηξης στο εργοστάσιο μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες, η εταιρεία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με διευκρινίσεις...

Η τραγωδία στην ΒΙΟΛΑΝΤΑ που όλος ο εργατικός κόσμος θρηνεί, δεν πρέπει να αφήσει κανένα περιθώριο να συμβεί ξανά

Η τραγωδία στην ΒΙΟΛΑΝΤΑ που όλος ο εργατικός κόσμος θρηνεί, δεν πρέπει να αφήσει κανένα περιθώριο να συμβεί ξανά Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μόνο...

Θρήνος για τα 7 νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στη Ρουμανία

Σοκ και θρήνο προκαλεί η είδηση ότι 7 νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία ενώ πήγαιναν να παρακολουθήσουν τον...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ