Πρωτοφανές στα συνταγματικά χρονικά: τέσσερεις κομματικοί υποψήφιοι στην προεδρική εκλογή κατά την πρώτη εφαρμογή της νέας διάταξης για τον Πρόεδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο υφυπουργός Επικρατείας Θανάσης Κοντογιώργης επρόκειτο να συμμετάσχει σε πάνελ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, για να υποστηρίξει την επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ηρώδου Αττικού.

του Μανώλη Κοττάκη

Βέβαιος ότι ο Πρόεδρος θα προέρχεται από το Κέντρο, όπως «ευστόχως» προέβλεψε ιστορική κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. υφυπουργός, που άφησε εποχή με τον ύμνο του στο πρόσωπο του Κώστα Σημίτη προσφάτως, θέλησε να εκτεθεί επικοινωνιακώς, για να υποστηρίξει την επιλογή του αρχηγού του. Είτε «Βενιζέλος» ονομαζόταν είτε «Σακελλαροπούλου». Αλλά ο κ. Μητσοτάκης είχε άλλα σχέδια. Με σχεδόν σαδιστική διάθεση κράτησε «ζεστούς» μέχρι την τελευταία στιγμή τον κ. Βενιζέλο και την κυρία Σακελλαροπούλου, στους οποίους –ειδικώς στον πρώτο– είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα τους προτείνει, και στο παρά πέντε τους «άδειασε» μεγαλοπρεπώς. «Βαγγέλη, δε γίνεται!» του είπε την Τετάρτη το πρωί στο τηλέφωνο, αν και τα Χριστούγεννα τον είχε ρωτήσει: «Βαγγέλη, αν σε προτείνω, θα δεχθείς;». Ενώ την Σακελλαροπούλου την προετοίμασε για το… κρύο ντους ο υπουργός των επινικίων Άκης Σκέρτσος με την επίσκεψή του στην οικία της στο Μεταξουργείο. Η οργή της Προέδρου ήταν τέτοια (δυστυχώς, δεν άκουσε τις εκκλήσεις Γεραπετρίτη να παραιτηθεί εγκαίρως, όπως αποκάλυψε η «Εστία της Κυριακής»), ώστε στο τέλος ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή της με τον κ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού, λοιπόν, για την υπόδειξη Τασούλα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας παρήγαγε πρωτογενώς τρία γεγονότα: Πρώτον, την πρώτη μεγάλη ήττα του ιερατείου των εκσυγχρονιστών του Μαξίμου (οι οποίοι σχεδίαζαν την τελική τους επικράτηση και την οριστική άλωση) από την «υποτιμημένη» βάση της ΝΔ. Σκέρτσος, Πατέλης, Γεραπετρίτης, Ντόρα Μπακογιάννη (από την ΝΔ) έχασαν από τον κόσμο της ΝΔ.

Αυτός τους κέρδισε και ανέκοψε προσωρινά την μετάλλαξη της ΝΔ. Δεύτερον, την υποταγή του Πρωθυπουργού, εκόντος άκοντος, σε αυτήν την βάση με μια τακτικής φύσεως «ασφαλή» επιλογή, τον Κώστα Τασούλα, που έχει ως στόχο την παραταξιακή ενότητα μέχρι το 2026, όταν θα κριθούν τελεσίδικα οι φιλοδοξίες του για μετακόμιση στην Ευρώπη. Τρίτον, την πρόκληση ισχυρής δυσαρέσκειας –ακόμη και θυμού– σε πολιτικά πρόσωπα που διαχειρίστηκε με λάθος τρόπο.

Αν και στο παρασκήνιο είχε συναντήσει κατ᾿ ιδίαν περισσότερο από έναν υποψηφίους για την Προεδρία και μοίραζε υποσχέσεις, στο τέλος τους «διέσυρε» σχεδόν όλους. Ακόμη και στον Κώστα Τασούλα έδωσε την οριστική του απάντηση την τελευταία στιγμή, την Τετάρτη το πρωί. Μέχρι την παραμονή ο Πρόεδρος της Βουλής, αν και κατά 99% βέβαιος, απήγγειλε στα λατινικά σε φίλους του την φράση: «Είναι μάταιο να ελπίζεις ότι θα αλλάξεις την βούληση των θεών παρακαλώντας τους!».

Πέρα από τα πρωτογενή συμβάντα που προκάλεσε η εκλογή, όμως, αυτό το οποίο διεφάνη κατά την πρώτη εφαρμογή της νέας διάταξης, που αποσυνδέει την εκλογή Προέδρου από την διενέργεια πρόωρων εκλογών, είναι η πρωτοφανής έλλειψη διάθεσης, εκ μέρους των πρωταγωνιστών, για συναίνεση και εθνική συνεννόηση. Και μάλιστα σε μια χρονιά που η αστάθεια δίνει δυναμικό «παρών» στην περιοχή μας και ετοιμάζεται να… μετακομίσει και στο έδαφός μας. Οι πολιτικοί μας σχηματισμοί, επιδεικνύοντας πρωτοφανή συνταγματικό εγωισμό, αξιοποιούν την εκλογή Προέδρου για ένα παλαιοκομματικό «πόκερ» γύρω από τους πολιτειακούς θεσμούς. Με το βλέμμα στις διεργασίες της Κεντροδεξιάς, αλλά κυρίως της Κεντροαριστεράς.

Πρώτη φορά στα συνταγματικά χρονικά, τέσσερα κόμματα του Κοινοβουλίου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Νίκη», κατεβάζουν δικό τους υποψήφιο για το αξίωμα. Όχι καλός οιωνός για την αποτελεσματικότητα της νέας συνταγματικής διάταξης ως προς την συναίνεση. Η απειλή των εκλογών (με εξαίρεση τα έτη 1990, 2009 και 2015, που προεκλήθησαν με αφορμή την εκλογή από τους Κ. Μητσοτάκη, Γ. Παπανδρέου και Α. Τσίπρα) στην πράξη πίεζε τα κόμματα να εξεύρουν (και έβρισκαν!) υποψηφιότητες κοινής αποδοχής. Τώρα όχι. Ο καθένας μόνος του. Παραδόξως, αυτήν την φορά η ΝΔ έχει τις ολιγώτερες ευθύνες. Δοκίμασε την συναίνεση της αντίπερα όχθης, με το πρώην μέλος του «Ρήγα Φεραίου» Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και κατέβαλε βαρύ πολιτικό τίμημα.

Αλλά η συναίνεση δεν είναι ποτέ δρόμος μονής κατευθύνσεως. Είναι διπλής. Το ανακουφισμένο από την απόρριψη της υποψηφιότητας Βενιζέλου ΠΑΣΟΚ αρνείται να δώσει συναίνεση στην εκλογή Τασούλα, με το επιχείρημα της συνταγματικής παράδοσης. Του άρεσε στο παρελθόν που η Νδ σεβάστηκε τον «δεύτερο» και εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά ποτέ το ίδιο ως πρώτο κόμμα δεν πρότεινε Πρόεδρο Δημοκρατίας από την δεξιά παράταξη. Προσέβαλε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και περιορίστηκε στην υπόδειξη Στεφανόπουλου, η οποία ήταν πρόταση του μικρότερου κόμματος της «Πολιτικής Άνοιξης». Δεν ανήκε στην ΝΔ τότε ο αείμνηστος. Σε κάθε περίπτωση, δεύτερο κόμμα σε ψήφους στις τελευταίες προεδρικές εκλογές ήταν ο… ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εννοούσε την τήρηση της συνταγματικής παράδοσης, θα πίεζε για εκλογή Προέδρου από την… Αριστερά!

Σημιτικό ΠΑΣΟΚ εναντίον κοινωνικού ΠΑΣΟΚ!

Το προεδρικό «πόκερ» Ανδρουλάκη βασίζεται στην υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Κώστα Σημίτη Τάσου Γιαννίτση, με στόχο την αντιδιαστολή προς τον «Αβερωφικό» Τασούλα και τον επαναπατρισμό «μητσοτακικών σημιτικών» ψηφοφόρων στην μητέρα παράταξη. Στην στρατιά των «θυμωμένων» κατά Μητσοτάκη θα ενταχθεί με μεγαλύτερο ζήλο στο μέλλον, αφού απομακρυνθούμε ασφαλώς από τα γεγονότα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετά βεβαιότητας αισθάνεται ως «στυμμένη λεμονόκουπα» του κυρίου Πρωθυπουργού. Ο οποίος Πρωθυπουργός είναι «κεντρώος» για τον εαυτό του, «δεξιός» για τις περιστάσεις και κατά βάθος, διανύοντας την τελική φάση του μεγαλείου του, τους «δουλεύει» σαδιστικά όλους.

Ακόμη πιο σύνθετα είναι τα πράγματα στην Αριστερά, και ιδίως στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που υπέστη διασυρμό και εθεωρήθη προώρως «τελειωμένο» από εμάς τους αναλυτές, καθοδικό προς το… 3%, ξαναμπαίνει στο παιχνίδι με την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη για την Προεδρία. Πρώτον, διότι επιχειρεί να διεμβολίσει το σημιτικό ΠΑΣΟΚ του κ. Γιαννίτση με το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ της κυρίας Κατσέλη. Με απώτερο στόχο, σε βάθος χρόνου, την ίδρυση ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Δεύτερον, διότι επιχειρεί, σε πρώτη φάση με την υποψηφιότητα Κατσέλη, να επανενώσει πάνω στην ψηφοφορία την δική του κοινοβουλευτική ομάδα με την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς και, με την βοήθεια κάποιων ανεξαρτήτων, να αναδειχθεί εκ νέου αξιωματική Αντιπολίτευση του Κοινοβουλίου. Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

Και το… φάντασμα του Τσίπρα

Πίσω από αυτές τις δυο πρωτοβουλίες βρίσκεται κάπου στο βάθος το… φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα, που σχεδιάζει να εμφανιστεί λίγο πριν τις επόμενες εκλογές, ως η ηγετική προσωπικότητα του χώρου, αν συντρέξουν οι προϋποθέσεις. Η κυριώτερη εκ των οποίων είναι το βάλτωμα και η καθοδική πορεία των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, που ήδη έχει χάσει τρεις μονάδες από τον περασμένο Δεκέμβριο! Καθοριστικό ρόλο στην σύζευξη των δυο χώρων μπορεί να διαδραματίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, και μπορεί να πρωταγωνιστήσει ως Νέστωρ, αν το επιθυμεί, στην συνένωση δυνάμεων κατά Μητσοτάκη. Οι δυο άνδρες έχουν δώσει αμοιβαίες εξηγήσεις για το παρελθόν και την υπόθεση Novartis. Ο Τσίπρας εξέφρασε την λύπη του για την ποινική μεταχείριση του Ευάγγελου από το κόμμα του, ενώ ο Βενιζέλος με το βιβλίο του «Εκδοχές Πολέμου» δικαιολόγησε πολλές επιθέσεις του Τσίπρα εναντίον του.

Ήδη το σχέδιο για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς, υπό την αόρατη ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και δυνάμεων προσκείμενων στον Γιώργο Παπανδρέου, τέθηκε σε εφαρμογή την επομένη της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Γιαννίτση από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αιφνιδιαστικά, οι βουλευτές υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος και Μιχάλης Κατρίνης, οι οποίοι εκπροσωπούν το 25% της εκλογικής βάσης του Πασοκ, με δηλώσεις τους τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για την συγκρότηση κυβέρνησης.

Το παζλ ολοκληρώνει η «Νίκη», με την υποψηφιότητα του Έλληνα «Νέλσονος Μαντέλα» Κυριάκου, ο οποίος παρέμεινε έγκλειστος για εννέα χρόνια στις φυλακές του Χότζα, επειδή δεν απαρνήθηκε την ελληνική του ταυτότητα. Και στο βάθος βεβαίως πάντοτε ευρίσκεται και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις το δίδυμο Καραμανλή – Σαμαρά, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια. Το οποίο «δίδυμο», παρά τις ελπίδες του κ. Μητσοτάκη, είναι ακόμη ενεργό σε ανοικτή γραμμή. Αύριο, Δευτέρα, ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο για τις εξελίξεις στην Συρία και την επίδρασή τους στα Ελληνοτουρκικά.

Σε κάθε περίπτωση: Το μείζον δεν είναι το «πόκερ» και οι «σπασμοί» ενός ξεπερασμένου, αναχρονιστικού και εκτός εποχής παλαιοκομματικού συστήματος. Το 2025 θα αντιμετωπίσουμε, ως Έθνος, τεράστιες γεωπολιτικές προκλήσεις και θα απαιτηθούν μεγάλες συναινέσεις. Η υποψηφιότητα του πράου, εγγράμματου και χιουμορίστα Κώστα Τασούλα είναι κατ᾿ αρχάς επαρκής, αλλά ο ίδιος –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– μετά το πέρας των τεσσάρων ψηφοφοριών θα πρέπει να ετοιμάζει το μπου του, για να αναμετρηθεί με τις μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Θρήνος για τα 7 νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στη Ρουμανία

Σοκ και θρήνο προκαλεί η είδηση ότι 7 νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία ενώ πήγαιναν να παρακολουθήσουν τον...

Τραπεζουντα: Ζωντανή τηλεοπτική μαρτυρία που έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες που καταδεικνύουν την ύπαρξη πολυπληθούς ελληνικής και κρυποχριστιανικής μειονότητας

Σε ένα ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Secim Ozel Τούρκος δημοσιογράφος παίρνει τη γνώμη κατοίκων της Τραπεζούντας, σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Κάποια στιγμή συνομιλεί...

Φράγμα Ασπρονερίου Διδυμοτείχου Έβρου: Πάνω από 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα

«“Φράγμα Ασπρονερίου, Διδυμοτείχου, Έβρου”: Πάνω από 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα, (πληρότητα περίπου 60 %), στο υδρολογικό έτος2025-2026, (01/09/2025 - 26/01/2026), “εν όψει” αρδευτικής περιόδου, (506,00 mm βροχής)».Το «υδρολογικό έτος 2025-2026» («01/09/2025 – 26/01/2026»), με σχετικάπεριορισμένη λειψυδρία και όχι ιδιαίτερα περιορισμένες βροχοπτώσεις, (συνολική αθροιστική βροχόπτωση ίση με «506,00 mm», το «Ρέμα Καζαντζή», “μετέφερε”,...

Αποικιακά κατάλοιπα οι βρετανικές βάσεις – με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Να ενημερωθούν σωστά οι ‘στρατηγικοί μας εταίροι’ Αμερικανοί! Της Φανούλας Αργυρου από το simerini.sigmalive.com Στις 21.1.2026, οι «New York Times» σε ρεπορτάζ τους από το Νταβός σχετικά...

Αποκάλυψη από τα Επίκαιρα για τον ύποπτο ρόλο υφυπουργού και τις σχέσεις με επιχειρηματία

Η νέα ψηφιακή έκδοση του ΕΠΙΚΑΙΡΑ MAGAZINE με αποκαλυπτικές έρευνες σκάνδαλα και πρόσωπα για τα οποία θα πρέπει το «παλάτι-Μαξίμου» να απαντήσει.Αποκαλύπτουμε τις...

Διάτρητο το WhatsApp!

Διάτρητο το WhatsApp! Οι καταγγέλλοντες λένε ότι οι ιδιωτικές συνομιλίες του WhatsApp μπορούν να διαβαστούν από την εταιρεία, παρά τις υποσχέσεις για δήθεν κρυπτογράφηση από...

Μοχάμεντ Χιτζάμπ: Οι αριθμοί μας είναι τεράστιοι – Υπάρχουν 50.000.000 Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη

Ο Μουχάμεντ δε μασάει τα λόγια του… Μοχάμεντ Χιτζάμπ:Οι αριθμοί μας είναι τεράστιοι. Υπάρχουν 50.000.000 Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη. Υπάρχουν περισσότεροι Μουσουλμάνοι στην Ευρώπη από ό,τι...

Σε ποιους άξονες κινείται η έρευνα της Πυροσβεστικής για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της βιομηχανίας μπισκότων Βιολαντα

Η έρευνα των αξιωματικών της Πυροσβεστικής για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της βιομηχανίας μπισκότων φαίνεται πως κινείται σε δύο άξονες Από την πρώτη στιγμή...

«Η Βλακεία και Ανοησία στις Πολιτικές Ηγεσίες» ως ιστορικό (διαχρονικό) φαινόμενο (Κόσμος, Ευρώπη, Ελλάδα) – Μια σε βάθος σκιαγραφία ενός θέματος «ταμπού» στον δημόσιο διάλογο – Πώς προσεγγίζει...

 Δύο Διάλογοι με τη Τεχνητή Νοημοσύνη πάνω σε ένα «προκλητικό θέμα». Βασίλης Δημ. Χασιώτης Όπως πάντα, αφήνω τη ΤΝ να αναπτύσσει τα ερωτήματα που κάθε φορά θέτω,...

Γιώργος Βενετσάνος: Επικίνδυνη στροφή στο Αιγαίο

Σύμφωνα με πλήθος τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Milliyet και Hurriyet, η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση μιας Navtex μακράς διαρκείας στο Αιγαίο Γράφει ο Γιώργος...

Η Βουλγαρία απελευθέρωσε ήδη περίπου 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από τον Άρδα Ποταμό προς την βόρεια Π.Ε. Έβρου μέσω του Φράγματος Ivaylovgrad

«Η Βουλγαρία απελευθέρωσε ήδη περίπου 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από τον “Άρδα Ποταμό”  προς την βόρεια “Π.Ε. Έβρου” μέσω του “Φράγματος Ivaylovgrad” (01/092025-25/01/2026) “εν όψει” της νέας αρδευτικής περιόδου,(462,40 mm βροχής)».Κατά την διάρκεια του «υδρολογικού έτους 2025-2026» («01/09/2025 – 25/01/2026»), με περορισμένη λειψυδρία και σχετικά όχι περιορισμένες βροχοπτώσεις, (συνολική αθροιστική βροχόπτωση...

Γιώργος Βενετσάνος: Προ των πυλών το τέλος των Ελλήνων

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις το 2024 ανήλθαν σε 68.467, σημειώνοντας περαιτέρω πτώση 4,2% σε σχέση με το 2023 Γράφει ο...

Προκόπιος Παυλόπουλος: Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως ιδρυτής του Νεότερου Ελληνικού Κράτους

Προκόπιος Παυλόπουλος: Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως ιδρυτής του Νεότερου Ελληνικού ΚράτουςΑίγινα, 24.1.2026Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης για τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, την οποία διοργάνωσε...

Η υπόθεση της δασκάλας που φίμωσε με χαρτοταινία το στόμα μαθητή

Την επικαιρότητα την απασχόλησε μία δασκάλα που απάνθρωπα φίμωσε με χαρτοταινία το στόμα ενός μαθητή της (όχι όλων.Ενός) και επί πλέον του έδεσε με ταινία...

Η καταιγίδα που καταγράφηκε τις πρωινές ώρες όπως αποτυπώθηκε από τα δορυφορικά προϊόντα nowcasting του EUMETSAT

Σε ανάρτηση του Θοδωρη Κολυδά διαβάζουμε: Η καταιγίδα που καταγράφηκε τις πρωινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου 2026, όπως αποτυπώθηκε από τα δορυφορικά προϊόντα nowcasting του...

Αναπόδραστες παράπλευρες Απώλειες

Δυστυχώς η υπόθεση Μαδούρο /Βενεζουέλας, δεν θα περιοριστεί μόνον εκεί Κώστα Δημ Χρονόπουλου * Θα υπάρξουν και οδυνηρές επιπτώσεις και για άλλες χώρες  τόσο της Λατινικής...

Δυστυχώς δυστυχέστατα δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό – Ποτέ!

Μεταδίδεται από τα Τρίκαλα θάνατος τριών εργατριών (για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει εργάτης) και «άγνοια» ύπαρξης μίας ακόμη τέταρτης εργάτριας. Και αυτά σαν πρώτες ειδήσεις....

Προκόπιος Παυλόπουλος: Μνήμες και διδάγματα από το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 25.1.2026 Σε ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που οργάνωσε...

Έκτακτη ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τις καιρικές συνθήκες στην Αττική

𝝚𝝢𝝜𝝡𝝚𝝦𝝮𝝨𝝜 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝞𝝨 𝝟𝝖𝝞𝝦𝝞𝝟𝝚𝝨 𝝨𝝪𝝢𝝝𝝜𝝟𝝚𝝨 𝝨𝝩𝝜𝝢 𝝖𝝩𝝩𝝞𝝟𝝜 Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), για αύριο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της...

Ο πρώην Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης σε μια εξαιρετική συνέντευξη

Στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή Ανοιχτές Σελίδες με τον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου προσκεκλημένος ο πρώην Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης Ο κ Σηφουνάκης μιλάει -Για την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ