Τουρισμός και Τουρκία: Πως τα Γερμανικά τουριστικά καρτέλ ευνοούν τους Τούρκους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Βιλιάρδος

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της, η #Τουρκία το 2024 είχε 62 εκ. τουρίστες και 61 δις $ τουριστικά έσοδα – οπότε μέση δαπάνη ανά τουρίστα περί τα 1.000 $.

Εμείς θα φτάσουμε μάλλον στο επίπεδο ρεκόρ των 38 εκ. αφίξεων, με τουριστικά έσοδα περί τα 22,5 δις € – οπότε η μέση δαπάνη ανά τουρίστα θα είναι κάτω των 600 €, ποσόν που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ και δεν καλύπτει καν τα έξοδα των μονάδων μας.

Γιατί; Κυρίως λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που μας ασκούν από την έναρξη των μνημονίων, τα τουριστικά καρτέλ της γερμανικής TUI – η οποία εισπράττει τη μερίδα του λέοντος έχοντας το 30% των αφίξεων, ενώ εμείς έχουμε τις επενδύσεις στα ξενοδοχεία και τη δουλειά, με προσωπικό γαλέρας.

Ακόμη χειρότερα, εισάγοντας πάνω από το 75% των τουριστικών μας αναγκών – με αποτέλεσμα την εκτόξευση του εμπορικού μας ελλείμματος. Έξυπνος λαός, ειδικά σε σύγκριση με τον τουρκικό!

IMG 3103

  1. Βοηθάνε, επειδή είναι Απομονωμένος ο Ερντογάν ,ενώ εδώ γνωρίζουν ότι ο Πανμεγιστος “” ηγέτης,””” , καί Αρχηγός τής Εγκληματικής Οργάνωσης, έχει την
    Καθολου κη αποδοχή από όλους τούς Ευρωπαίους ( όπου τον συναντάνε Απομακρύνονται από κοντά του) καί έτσι δεν χρειάζεται την βοήθεια τους.. Άλλωστε όι ΜΙΖΕΣ είναι τόσο πολλές, πού αν μία ημέρα ένας Πρωθυπουργός ( ο ΠΟΛΆΚΗΣ ας πούμε) τίς κατασχέσει μαζί με τά Ακίνητα Τους σαν ξέπλυμα ΜΑΎΡΟΥ ΧΡΉΜΑΤΟΣ, ή Ελλάδα θά πληρώσει ΟΛΑ τά δανεικά και θά περισσέψουν για την ΕΥΗΜΕΡΊΑ τού λαού. ΑΜΗΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ