Έλενα Ακρίτα :
Συχνές ερωτήσεις για τη δήλωση #Γεροβασίλη.
1. Τελικά είχε κρύψει ο #Τασουλας δικογραφίες στο συρτάρι του;
🔺Την πρώτη του Μαΐου όχι, δεν την είχε κρύψει. Την ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής (δημοσιεύουμε το σχετικό έγγραφο). Τη δεύτερη δεν την ανακοίνωσε.
2. Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό;
🔺Ο κανονισμός της Βουλής είναι αμφίσημος. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να προστεθεί ως άρθρο η υποχρεωτική ανακοίνωση των δικογραφιών για την άμεση ενημέρωση των βουλευτών από τον Πρόεδρο της Βουλής.
3. Είναι πλημμέλημα αυτό που έκανε ο Τριαντοπούλος;
🔺Αν σταματήσει η έρευνα και κουκουλωθούν τα πάντα, ναι η παράβαση καθηκοντος είναι πλημμέλημα. Γι’ αυτό και ο Βορίδης θέλει να γίνει εδώ και τώρα προανακριτική: για να παραμείνει πλημμέλημα και να πέσει η ΝΔ στα μαλακά. Πρέπει να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα ώστε να προκύψουν νέα στοιχεία που θα μετατρέψουν το πλημμέλημα σε κακούργημα.
4.] Τι στοιχεία;
🔺Μόνος του πήγε ο Τριαντοπουλος; Ο πολιτικός του προϊστάμενος Κ. Μητσοτάκης δεν τον έστειλε εκεί; Αυτό ερευνά ο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό θέλουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Για να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και του πρωθυπουργού.
5.]Το Κίνημα Δημοκρατίας λέει άλλα.
🔺Να το δούμε λοιπόν. Οι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας τόσο στην πρώτη δικογραφία, όσο και στην συμπληρωματική, ήταν ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Θεοδωρα Τζάκρη ως Γραμματέας του κόμματος, συμμετείχε σε όλες τις αποφάσεις του προεδρείου. Ο δε Αλέξανδρος Αυλωνίτης ως νομικός και βουλευτής συμμετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη. Όπως και ο Γιάννης Σαρακιώτης που σήμερα είναι ανεξάρτητος.
Και για να ολοκληρώσουμε:
🚩Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Προέδρου του ζητάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει την υποψηφιότητα Τασούλα για ΠτΔ.
🚩Έχουμε ήδη καταθέσει δύο αιτήματα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή και η κυβέρνηση σφυρίζει κλέφτικα.
🚩Το ζητούμενο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι κι όχι μόνον οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, να οδηγηθούν στον φυσικό τους δικαστή.
#Τεμπη_συγκαλυψη
https://twitter.com/taxidiotis24/status/1887532208912494883?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw
Αστο κ.Ακριτα,με τις αμφισημιες και τις μαργαριτες μαντολες.Οσο εσυ εγραφες στον “Ταχυδρομο”εμεις τρωγαμε στη μαπα τσουραπια τυπου Γεροβασιλη.Μην μας τρελαινετε βραδιατικα με τις αυθεντικες σας ερμηνειες περι κανονισμων και αλλων επεων πτεροεντων.
Από πότε η αλλοίωση του χώρου ενός εγκλήματος (άντε δυστυχήματος μια και την στιγμή εκείνη ας υποθέσουμε πως δεν είχε ιδέα ότι πρόκειται για έγκλημα) ανοίκει στα καθήκοντα ενός υπουργού. Και ας υποθέσουμε ότι το κάνανε από υγειονομικούς λόγους οπότε θα πρέπει να παραδεχτουμε πως σε αυτήν την περίπτωση ήξεραν πως κάποιο επικυνδινο υλικό υπήρχε και προσχωρούσε στο έδαφος, τότε συνειδητά αλλοιώνεις τον χώρο και δέχεσαι ότι καταστρέφεις αποδεικτικά στοιχεία. Αφού δεν πέρνεις συνειδητά άδεια από τον εισαγγελέα για να το κάνεις Από όπου και να το πιάσεις το μπάζωμα / ξεμπαζομα βρομάει ξεχωριστό από την σύγκρουση έγκλημα. Από πουθενά όμως δεν μοιάζει με καθήκον ενός υπουργού. Οπότε δεν μπορεί να παραβιαστεί κάτι που δεν υπήρχε. Έκανε κάτι που δεν έπρεπε να κάνει, ητε ως υπουργός ητε ως κάθαρμα. Δεν παραβίαζε καθήκον! Έπραττε έγκλημα. Συνειδητά!!!!