Νέα συγκλονιστικά στοιχεία στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για την υπόθεση με τη Μουρτζουκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικές ήταν οι αποκαλύψεις για ακόμη μια φορά σχετικά με το θρίλερ του θανάτου των πέντε νεκρών μωρών στην Αμαλιάδα στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η Ειρήνη Μουρτζούκου στην τελευταία εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για τη φετινή σεζόν, την Παρασκευή 4 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, στην Αμαλιάδα η Εισαγγελική αρχή δεν έχει πάρει ακόμα στα χέρια της το φάκελο της υπόθεσης του θανάτου του μικρού Παναγιώτη ό οποίος παραμένει στα γραφεία της Ασφάλειας. Παράλληλα, αναμένεται η επανεκτίμηση του πορίσματος του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση από την τριμελή επιτροπή ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Μόλις συμβεί αυτό ο φάκελος του παιδιού, του τελευταίου κατά χρονολογική σειρά από τα πέντε, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας, η οποία έχει δώσει και τη σχετική παραγγελία για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του.

Στο μεταξύ, στην Πάτρα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Δήμητρα Καπελιαρή χειρίζεται τους φακέλους τεσσάρων ακόμη παιδιών: των δύο παιδιών της Ειρήνης, ενός παιδιού φίλης της, αλλά και ενός ακόμη βρέφους που επανήλθε στη ζωή μέσα στο ασθενοφόρο.

Η εισαγγελέας ,έχει ήδη στα χέρια της τις κρίσιμες γνωματεύσεις των τεσσάρων επιστημόνων της τετραμελούς επιτροπής που όρισε το Ανθρωποκτονιών οι οποίες δείχνουν πως σε κανένα από τα τέσσερα περιστατικά δεν αποδίδεται ευθέως ο θάνατος σε παθολογικά αίτια με τα όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά . Αντίθετως η παιδοπνευμονολόγος και ο νευρολόγος αποδομούν με επιστημονικά επιχειρήματα τη διάγνωση της διάμεσης πνευμονίτιδας, ενώ οι δύο παθολογοανατόμοι εντοπίζουν μη ειδικά ευρήματα υποξίας, τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας πρωτοδικών Πατρών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει τη συνδρομή της τριμελούς επιτροπής ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να υπάρξει επίσημη εκτίμηση για τον μηχανισμό θανάτου των παιδιών, αφού αυτός δεν προσδιορίζεται ρητά από τους τέσσερις ειδικούς. Δεν αποκλείεται να ασκήσει δίωξη χωρίς να περιμένει τους ιατροδικαστές για το κοριτσάκι της φίλης της Ειρήνης, Κατερίνας.

Στο Άργος, ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου της Ζωής-Ηλιάνας, της 13 μηνών αδελφής της Ειρήνης Μουρτζούκου, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή στις 6 Φεβρουαρίου 2014 δεν έχει φύγει ακόμη για την Εισαγγελία Ναυπλίου από την ασφάλεια, παραμένοντας για συγκεκριμένο λόγο ακόμα στο Ανθρωποκτονιών. Ο θάνατος αυτός αποτελεί «άσσο» στο μανίκι των αρχών που ερευνούν τους θανάτους των πέντε παιδιών παρουσία της Ειρήνης. Παρότι η Ειρήνη ήταν ανήλικη τότε και η πράξη έχει παραγραφεί, η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Ενδεχόμενες διώξεις και για άλλα πρόσωπα

Για το θάνατο του 13 μηνών κοριτσιού παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης, σε βάρος τόσο της μητέρας των δύο κοριτσιών, Πόπης Αναγνωστοπούλου, όσο και του πατριού της Ειρήνης και πατέρα της Ζωής Ηλιάνας για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Επίσης, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα μπορούσε να διερευνηθεί και η πιθανότητα ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Το πλημμέλημα έχει παραγραφεί το 2019.

Προκαταρκτική εξέταση για τις απειλές της Ειρήνης στην Πόπη

Μετά τα κατεπείγοντα αιτήματα που υπέβαλε η μητέρα του αδικοχαμένου Παναγιωτάκη Πόπη Παυλή προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας, περιγράφοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας και βαθιάς ανασφάλειας που, όπως καταγγέλλει, έχει επιβάλει στην ίδια και στην οικογένειά της η Ειρήνη Μουρτζούκου, η Εισαγγελία παρενέβη άμεσα και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για σοβαρά αδικήματα, μεταξύ των οποίων απειλές κατά της ζωής, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατάληψη κατοικίας.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε, η ίδια και η οικογένειά της δέχονται επανειλημμένα απειλές, ακόμη και κατά της ζωής τους, από την ύποπτη, για τον θάνατο του Παναγιωτάκη. Σύμφωνα με την καταγγελία, η Μουρτζούκου – που έως πρόσφατα διέμενε σε μικρή αποθήκη δίπλα στο σπίτι της οικογένειας στην Αμαλιάδα – είχε εγκατασταθεί εντός της κύριας κατοικίας τους , παρά τη θέλησή τους, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, η Πόπη Παυλή, η μητέρα της Φωτεινή και ο σύντροφος της τελευταίας κλήθηκαν να καταθέσουν την Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Η μητέρα ερωτήθηκε σχετικά με την σχέση της με την Ειρήνη κυρίως πότε αυτή η σχέση σταμάτησε αλλά και γιατί παρέμενε μαζί της στον ίδιο χώρο για μεγάλο διάστημα μετά τα όσα συνέβησαν. Η μητέρα του Παναγιώτη υποστήριξε πως συνέχισε να φιλοξενεί την Ειρήνη ακολουθώνυτα κατά γράμμα οδηγίες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ώστε να μη διαταραχθεί η πορεία της έρευνας για τον θάνατο του γιου της. Ωστόσο, η συνύπαρξη αυτή μετατράπηκε στην συνέχεια σε εφιάλτη.Οι αρχές αναμένεται να εξετάσουν αν στοιχειοθετούνται αδικήματα όπως παραβίαση ιδιωτικού ασύλου, απειλή και άλλες πιθανές παραβάσεις του ποινικού κώδικα.

Το κουβάρι των αντιφάσεων και οι μαρτυρίες-κλειδιά

Το «Τούνελ» μίλησε για πρώτη φορά με το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης των θανάτων των παιδιών, στις αρχές Σεπτέμβρη. Ήταν τότε που η Ειρήνη παρίστανε στο τηλέφωνο τη μητέρα του Παναγιώτη και απαντούσε ως Πόπη .Όταν δεν ήταν υποψιασμένη για το αντικείμενο της έρευνας του «Τούνελ» και κυρίως δεν πρόσεχε τα λόγια της…Τότε για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού, είπε ότι παιδί ξαφνικά μελάνιασε στις 12 το μεσημέρι..Όταν αποφάσισε να μας μιλήσει με την πραγματική της ταυτότητα ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο Παναγιωτάκης πέθανε μπροστά στα μάτια της…

Λίγες μέρες αργότερα, όταν η κάμερα του Τούνελ συνάντησε τις δύο γυναίκες από κοντά στην Αμαλιάδα , οι ώρες που συνέβησαν όλα είχαν αλλάξει κατά το δοκούν όπως και η κατάσταση του παιδιού που ήταν ζωντανό μέχρι το νοσοκομείο όπως έλεγαν τότε…Οι εκδοχές της γιαγιάς, του παππού, της μητέρας του παιδιού και της Ειρήνης συνεχίζαν να διαφοροποιούνται.

Εκείνο το πρωινό η φίλη τους Φωτεινή που διανυκτέρευσε μαζί τους είδε τελευταία φορά το μικρό Παναγιώτη να κοιμάται πριν την συνοδέψει η Ειρήνη στα ΚΤΕΛ λίγο μετά τις 10:00.

Αντιφατικοι ήταν εξ ‘αρχής οι ισχυρισμοί και των δύο γυναικών για τις συνθήκες υπό τις οποίες εντόπισαν τον Παναγιώτη

Τελικά τι συνέβη στο παιδί;

Ανατριχιαστική παραμένει και η εικόνα που μετέφερε και η μητέρα της και γιαγιά του Παναγιώτη σε φιλικό τους πρόσωπο την ώρα που έσπευδε από την Αθήνα στην Αμαλιάδα για να δει νεκρό τον εγγονό της. Ήταν τα όσα της είχαν περιγράψει η Πόπη με την Ειρήνη.

Οι Αρχές εστιάζουν και στο ενδεχόμενο τα όσα είχε πει αρχικά η μητέρα του παιδιού να ήταν αποτέλεσμα απειλών όπως είπε κατά την κατάθεση της και υποστήριξε στο Τουνελ ανοικτά . Σύμφωνα με την αδελφή της και θεία του Παναγιώτη, η Ειρήνη επίμονα την τρομοκρατούσε για το παιδί. Άκουσε την Ειρήνη να λέει στην Πόπη

Οκτώ μήνες μετά η Πόπη αποφάσισε να πει την δική της αλήθεια και πάλι μέσα από το «Τούνελ» προκαλώντας την αντίδραση της Ειρήνης και ντόμινο εξελίξεων. Δήλωσε πως δεχόταν απειλές από την πρώην φίλη της η οποία και την ανάγκασε να πει ψέματα ότι το παιδί πήγε ζωντανό στο νοσοκομείο αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα. Όπως είπε ο Παναγιωτάκης πέθανε στο σπίτι. Μαζί του και μπροστά στο καρότσι του βρισκόταν ένα και μόνο πρόσωπο η Ειρήνη.

Ο νέος νομικός παραστάτης της Νίκος Αλεξανδρής από το πλατό της εκπομπής αναφέρθηκε στο δύσκολο στάδιο κατά το οποίο ανέλαβε την υπόθεση. Τόνισε πως η Ειρήνη Μουρτζούκου δεν είναι κατηγορούμενη και κυρίως δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει τις δικές της θέσεις για τα γεγονότα.Υποστήριξε επίσης πως τα πορίσματα των παθολογοανατόμων δεν δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, πως ο τεχνικός σύμβουλος της Ειρήνης ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου παραμένει στο πλευρό της και πως ίσως να έχει τη συμβουλή και ενός νέου ιατροδικαστή που δεν γνωρίζουμε ακόμα.

Δήλωσε επίσης στην κάμερα της εκπομπής πως θεωρεί ότι θα υπάρξουν περισσότερες από μια διώξεις…

Τι έλεγε η μάνα του Παναγιώτη στην Αγγελική για τη μέρα του θανάτου και τη μεγάλη απόρριψη…

Ένα άγνωστο τετ-α-τετ της Αγγελικής Νικολούλη με την Πόπη, τη μητέρα του άτυχου Παναγιωτάκη ρίχνει φως στην υπόθεση λίγο πριν το τέλος…

«Ήμασταν στην Αθήνα για τις γιορτές. Τώρα αυτό που σου είπε πως “αν δεν είχαμε γυρίσει, το παιδί θα ήταν ήσυχο σήμερα”, είναι σαν να παραδέχεται ότι το έκανε εκείνη…», είπε στην Αγγελική η μητέρα του μόλις 15 μηνών αγοριού.

Η Πόπη αναφερόμενη στην Ειρήνη Μουρτζούκου, επεσήμανε κάποια πράγματα στη συμπεριφορά αλλά και στα λόγια της, κατά τις κρίσιμες ώρες, που προκαλούν αίσθηση.

«Δεν κοιμόταν συνέχεια το παιδί με την Ειρήνη, αλλά εκείνες τις τρεις ημέρες δεν ήταν η ίδια καλά, όπως μου είπε και το ήθελε κοντά της…»

Όπως εξομολογείται η Πόπη εκείνη την μοιραία ημέρα μιλούσε τηλεφωνικά με μια φίλη της, εκφράζοντας την επιθυμία της να διώξει την Ειρήνη από το σπίτι και ότι η μητέρα της δεν συμφωνούσε γιατί τη λυπόταν.

«Μπορεί η Ειρήνη να κρυφάκουγε και να ένιωσε την απόρριψη. Με είχε απειλήσει για το παιδί. Μου είχε πει ότι θα με πονέσει με τον χειρότερο τρόπο, επειδή τη χώρισα…»

Περιγράφει πως όταν μπήκε στο σπίτι από τις δουλειές που έκανε, βρήκε τον Παναγιώτη χωρίς τις αισθήσεις του.«Ήταν στο καρότσι, το μαγουλάκι του μελανιασμένο, η γλώσσα του έξω, δαγκωμένη. Η Ειρήνη σκούπιζε. Τη ρώτησα τι έκανε στο παιδί μου και μου απάντησε, ‘τίποτα’…»

Η Πόπη εξηγεί γιατί δεν μίλησε νωρίτερα ανοιχτά για όσα συνέβησαν εκείνες τις μέρες.«Θέλαμε να το πάμε σιγά-σιγά για να τη διώξουμε από το σπίτι. Τώρα, αυτά που σας λέω είναι η πραγματική εικόνα για τα όσα συνέβησαν…», κατέληξε.

Η Ειρήνη επανήλθε και απειλεί μέσα από το TikTok…

Σε live της στο TikTok, η Ειρήνη Μουρτζούκου εμφανίστηκε με έντονο και επιθετικό ύφος, απαντώντας σε πρόσωπα που έχουν εμπλακεί ή τοποθετηθεί δημόσια γύρω από την υπόθεση με τα πέντε νεκρά βρέφη σε Αμαλιάδα και Πάτρα, που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη.

Με φρασεολογία που προκαλεί αίσθηση, προχώρησε σε απειλές, ειρωνικά σχόλια και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Παράλληλα, άφησε αιχμές και υπαινιγμούς για πρόσωπα και καταστάσεις.«Από αύριο δεν ξαναπαίζει ούτε η μάνα μου η ίδια, απαγορεύτηκε, τέλος», απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε για τις συχνές τηλεοπτικές της εμφανίσεις.

«Η μάνα μου την έχει δει τουπέ, είναι μέχρι να τη βρουν…. Δεν έχει ιδέα τι παιδί έχει και ποιους έχει στην πλάτη της. Νομίζει πως επειδή είναι στην Αχαΐα αυτή, τους έχει δικούς της όλους. Θα φάει καλά… Εγώ έχω δύναμη πίσω μου. Άστο τώρα… Άστο τώρα εδώ μέσα που είμαστε…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν πρόκειται να διαλευκανθεί η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια για τους πέντε μυστηριώδεις θανάτους βρεφών στα χέρια της, είπε:«Την έβγαλε ο δικηγόρος μου σήμερα, άσε. Θα σου πω πριβέ», ανέφερε όλο νόημα, κλείνοντας το μάτι και γελώντας, μην μπορώντας να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Αναφερόμενη σε τηλεοπτική κόντρα που είχε με τον πατέρα του Παναγιωτάκη, του τελευταίου παιδιού που χάθηκε στα χέρια της, τον απείλησε ανοιχτά:«Βγήκε ο άλλος και άρχισε και φώναζε… Τι λες ρε που αν πάρω δύο τηλέφωνα, θα σε ψάχνουν στον Πύργο. Νομίζει ότι αυτός κάτι μπορεί να κάνει σε μένα. Δεν ξέρω πως το έβγαλε αυτό με το μυαλό του. Να πάω να ανοίξω μία εκπομπή να ερχόσαστε όλοι… Ρε τα βάζετε με γύφτους ρε; Έχετε καταλάβει τι κάνετε; Παίρνετε χάπια;»

Ασφαλιστικά μέτρα και από τη μητέρα της Ειρήνης: «Με απειλεί, με εξυβρίζει, με διασύρει»

Η Πόπη Αναγνωστοπούλου, μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου, προχώρησε και εκείνη στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κόρης της. Όπως υποστηρίζει, μετά τις δημόσιες καταγγελίες της για τον θάνατο της μικρής Ζωής-Ηλιάνας, βρέθηκε στο στόχαστρο απειλών κατά της ζωής της και υπέστη δημόσιο διασυρμό, τόσο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα όσο και μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων της κόρης της.

Στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε αναφέρει χαρακτηριστικά πως στην εκπομπή του «Τούνελ» την Παρασκευή 20 Ιουνίου , η κόρη της αναφέρθηκε στο πρόσωπό της με τη φράση: «Θα πάρω μαζί και τη μάνα μου».

Σύμφωνα με το δικηγόρο της Ηλία Σιδέρη που μίλησε ζωντανά στην εκπομπή η υπομονή της μητέρα της Ειρήνης έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό για αυτό και «ζητά την απαγόρευση κάθε είδους προσέγγισης και επικοινωνίας από πλευράς της Ειρήνης, καθώς και την επιβολή χρηματικής και ποινικής κύρωσης σε περίπτωση παραβίασης των περιοριστικών μέτρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αγρότες: Ελεύθερα διόδια το Σαββατοκύριακο για να ταξιδέψει ο κόσμος

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της πανελλαδικής συνέλευσης των Σερρών, με μπλόκα σε στρατηγικά σημεία του...

Ισλάμ: Τι είδους θεός δίνει για ανταμοιβή σκλάβες του σεξ;

"Το Κοράνι δεν είναι τίποτα περισσότερο από το έργο ενός Βεδουίνου του 7ου αιώνα, ενός ανθρώπου του οποίου η ιδέα για τον παράδεισο διαμορφώθηκε...

Η επιπόλαιη επιχειρούμενη κατάργηση των τρόλεϊ από την  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 

Με βεβιασμένο τρόπο και χωρίς να υπάρχει επαρκής διαβούλευση με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς η κυβέρνηση μέσω του αναπληρωτή υπουργού μεταφορών κου Κυρανάκη, εξήγγειλε την...

Κεραυνοί του Πάνου Καμμενου: Η Ελλάδα μπήκε στην κρίση για 25 δις αλλά για τον Ζελενσκι βρήκαν 90 δις

Οι αγρότες και κυρίως οι κτηνοτρόφοι που είδαν τα ζωντανά τους να δολοφονούνται έχουν αιτήματα 250εκ. Οι Έλληνες μπήκαμε στην κρίση για 25δις.Η Ευρωπαϊκή Ενωση...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακίστηκαν οι Μύρωνας Χιλετζάκης και Γιώργος Λαμπράκης

Προφυλακίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης, μετά από τις πολύωρες απολογίες τους, ο Μύρωνας Χιλετζάκης και ο λογιστής Γιώργος Λαμπράκης που φέρονται ως ηγετικά στελέχη του...

Μεταδίδεται πως ο Τριαντόπουλος στην απολογία του αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή για το «μπάζωμα» του χώρου ενός πολλαπλού εγκλήματος

Μεταδίδεται πως ο Τριαντόπουλος στην απολογία του αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή για το «μπάζωμα» του χώρου ενός πολλαπλού εγκλήματος Να τον πιστέψουμε; Αδύνατον, διότι δια...

Αγρότες: Ο διάλογος είναι προσχηματικός – Η κυβέρνηση μας εμπαίζει

Στον Λευκώνα Σερρών πραγματοποιήθηκε σήμερα η νέα κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών με τη συμμετοχή εκπροσώπων 57 μπλόκων από διάφορα σημεία της χώρας Κατά τη...

Πρώτη ομολογία από Παπασταύρου: Οικονομικό σκάνδαλο ο ΟΠΕΠΕΚΕ

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι ο πρώτος υπουργός που ευθέως παραδέχθηκε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σκάνδαλο Ενώ όλοι οι υπουργοί (Μυλωνάκης, Σκέρτσος) και οι βουλευτές της...

«Η Ουτοπια Ή Ο Θανατος» – Κόσμος / Ευρώπη / Ελλάδα / Άνθρωπος – Όταν η Ουτοπία Προβάλλεται σαν Εναλλακτική

Συνεχίζουμε αυτή τη σειρά άρθρων, (Διάλογοι με τη ΤΝ), με θέμα την Ουτοπία, την οποία επιχειρούμε να μεταφέρουμε από το πεδίο της θεωρίας στη...

Επικαλούμαι το δικαίωμα της ντροπής

Δεν είναι η σιωπή που με τρομάζει, ούτε η επίκληση στο δικαίωμα αυτής, αλλά η απουσία εκείνου του αδιόρατου σήματος που φαίνεται στα μάτια στις...

Προκόπιος Παυλόπουλος: «Η αποστολή της Ελλάδας για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Ηθικής στον Παγκόσμιο Αθλητισμό»

 Αθήνα, 17.12 2025Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συμμετείχε στην Διεθνή Ημερίδα...

Προκοπης Παυλόπουλος: Αναγκαία η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος- Χωρίς κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει ποιοτική Δημοκρατία

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τέρμα στο Γκάζι», σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Νίκο Φελέκη...

Φράγμα Ενιπέα, Σκοπιάς, Φαρσάλων, Λάρισας: Περισσότερα από 40εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα στην κακοκαιρία Byron

«“Φράγμα Ενιπέα”, “Σκοπιάς”, Φαρσάλων, Λάρισας”: Περισσότερα από 40εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χαμένα (θα γέμιζε περίπου κατά το 1/3), στην κακοκαιρία “Byron” (~150,60 mm βροχής)»Κατά τις βροχοπτώσεις που αφορούσαν το χρονικό διάστημα «03/12/2025 έως 10/12/2025» (κακοκαιρία με την αντιστοιχισμένη κωδική ονομασία «Byron»), ο«Ποταμός Ενιπέας», “μετέφερε” στην θέση όπου σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί το«Φράγμα Ποταμού...

Μαρία Καρυστιανου: Οργισμένη ανάρτηση για fake δηλώσεις της

Νέα οργισμένη ανάρτηση για fake δηλώσεις της σχετικά με ιδρυτική διακήρυξη η Μαρία Καρυστιανού Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη αναφέρθηκε...

Μανώλης Κοττακης: Άν στά πνιγηρά αστικά κέντρα η Κυβέρνηση αντέχει κάπως διοικωντας μέ τόν φόβο, στήν ελεύθερη περιφέρεια του καθαρου αέρα καταρρέει παρατεταμένα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της Νέας Δημοκρατίας, από τούς νεώτερους ανέφερε πρίν από μία εβδομάδα σέ τηλεοπτικό πάννελ στό Open TV, στήν εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη καί της...

Απειλούν τους αγρότες με “μνημόνιο περικοπης επιδοτήσεων”

Γιά «μνημόνιο περικοπης επιδοτήσεων» μιλουσε προχθές ο υπουργός Αγροτικης Αναπτύξεως στούς βουλευτές της ΝΔ, γιά «οριστική διακοπή της καταβολης» χθές ο κυνικός υπουργός Επικρατείας...

Έτσι όπως πάμε δεν θα βρίσκουμε θάλασσα ούτε για να πάμε να «πνιγούμε»

Με μεγάλη έκπληξη μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ τις δηλώσεις, τις αναπάντητες από το δικό μας ΥΠΕΞ, του Λίβυου Προοεδρου της εκεί Εθνοσυνέλευσης ότι το...

Καταλυτική θα είναι για την δημοκρατία στην χώρα μας η επήρεια του πορίσματος Κοβέσι

Με διάφορα σχόλια που δημοσιεύονται σχετικά με την πορεία της υπόθεσης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εξάγεται το συμπέρασμα ότι για την δημοκρατία στην χώρα μας...

Γιατί ψοφάν τα έρμα;

Κάποια στιγμή, οι αγρότες αναμφίβολα θα κουραστούν και θα αποσυρθούν - Είναι και το κλίμα των γιορτών άλλωστε Τα προβλήματα επιβίωσης θα παραμένουν όμως και...

«Βόμβα» από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Η Κοβέσι φέρνει χειροπέδες για πολιτικούς – Σενάρια πρόωρων εκλογών υπό τον φόβο διώξεων υπουργών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σοβαρές πολιτικές εξελίξεις που φτάνουν μέχρι και το σενάριο των πρόωρων εκλογών φαίνεται να πυροδοτεί η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το σκάνδαλο του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ