Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι ΗΠΑ από την δολοφονία του 31χρονου ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ, ο οποίος δέχθηκε μια σφαίρα στον λαιμό από ελεύθερο σκοπευτή κατά τη διάρκεια ομιλία του σε πανεπιστήμιο της Γιούτα. Συνεχίστε την ανάγνωση.
Ο στενός σύμμαχος και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε αιμόφυρτος μπροστά σε εκατοντάδες έντρομο και πανικόβλητο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον ακούσει, ενώ λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του σε τοπικό νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή.
Υπό κράτηση ο δράστης
Ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/9) ότι ο δράστης της δολοφονίας (της «φρικιαστικής επίθεσης», όπως έγραψε στην ανάρτησή του) του 31χρονου ακτιβιστή, βρίσκεται πλέον υπό κράτηση.
«Προς τιμήν του Τσάρλι Κερκ, ενός πραγματικά μεγάλου Αμερικανού πατριώτη»
Κομιστής των κακών μαντάτων ήταν ο Αμερικανός Πρόεδρος μέσω ανάρτησής του στο Truth Social. Ακολούθησε νέα ανάρτηση από τον Τραμπ, ο οποίος έδωσε διαταγή να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλες τις ΗΠΑ μέχρι την Κυριακή (14/9).
«Προς τιμήν του Τσάρλι Κερκ, ενός πραγματικά μεγάλου Αμερικανού πατριώτη, διατάζω όλες οι αμερικανικές σημαίες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες να κυματίζουν μεσίστιες μέχρι το βράδυ της Κυριακής στις 6 μ.μ.», έγραψε χαρακτηριστικά.
