Σε μια συνέντευξη με πολλαπλά μέτωπα στο δελτίο ειδήσεων KONTRA NEWS και στον Νίκο Παναγιωτόπουλο
Η πρόεδρος του Συλλόγου θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πολιτικής της καθόδου, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, στοχοποιώντας και την ελληνική Δικαιοσύνη.
Καταρχάς, η κ. Καρυστιανού διέψευσε πλήρως τις πρόσφατες αιτιάσεις του επικοινωνιολόγου Νίκου Καραχάλιου περί επικείμενης δημιουργίας νέου κόμματος.
Ξεκαθάρισε πως ο στόχος είναι «φως στο σκάνδαλο και όχι δημιουργία κόμματος»
Για τον κ. Καραχάλιο, ανέφερε ότι δεν τον γνώριζε προσωπικά, αλλά της τον σύστησε ένας κοινός γνωστός. Μάλιστα, δήλωσε πως εξεπλάγη όταν έμαθε εκ των υστέρων ότι ο συγκεκριμένος επικοινωνιολόγος είχε στο παρελθόν συνεργαστεί με τους πρώην πρωθυπουργούς κ. Καραμανλή και Σαμαρά.
«Η Ελληνίδα εισαγγελέας ξεγέλασε την Κοβέσι»
Η κ. Καρυστιανού προχώρησε σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία, κάνοντας λόγο για «δόλια προσπάθεια» ώστε να μην εμπλακεί η Ευρωπαία Εισαγγελέας στην έρευνα για τα Τέμπη.
«Η Ελληνίδα εισαγγελέας ξεγέλασε την Ευρωπαία εισαγγελέα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, η Ελληνίδα εισαγγελέας, κυρία Πόπη Παπανδρέου, φέρεται να είπε στην Λάουρα Κοβέσι ότι για την υπόθεση «υπάρχει παραγραφή».
«Παράνομη παραπομπή της Σύμβασης 717»
Στο ίδιο μήκος κύματος, η δικηγόρος της, Μαρία Γρατσιά, η οποία παρενέβη στη συζήτηση, μίλησε για «παράνομη παραπομπή» της δικογραφίας για την περιβόητη Σύμβαση 717 στη Βουλή.
Η δικηγόρος τόνισε ότι, με βάση την Αρχή της Υπεροχής του ευρωπαϊκού δικαίου, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα έπρεπε να είχε ερευνήσει η ίδια τα αδικήματα. «Ο ίδιος ο κανονισμός της EPPO αναφέρει πως, αν συναντήσει σε κάποιο κράτος καθεστώς ασυλίας, οφείλει να κάνει η ίδια την έρευνα και να ζητήσει την άρση της ασυλίας των επίμαχων προσώπων», προσέθεσε.
Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τη νομικό, είναι πως η EPPO παρέπεμψε την έρευνα πίσω στις ελληνικές Αρχές, παρά τη συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη, και φέρεται να το έκανε χωρίς καν την υπογραφή της ίδιας της Λάουρα Κοβέσι.
«Ονειρεύομαι την κάθαρση στο όνομα της μικρής μου»
Η κ. Καρυστιανού αναφέρθηκε και στον προσωπικό Γολγοθά που βιώνει, τονίζοντας πως δέχεται επί 2,5 έτη «δολοφονία χαρακτήρος», ενώ επισήμανε πως γίνονται προσπάθειες να την χτυπήσουν ακόμη και επαγγελματικά.
«Με παίρνει κόσμος και μου λέει να σταθώ δυνατή. Οι απέναντι φοβούνται τη μεγάλη δύναμη που έχουμε αποκτήσει», είπε.
Κλείνοντας, έστειλε το δικό της μήνυμα για τον λόγο που συνεχίζει τον αγώνα, αναφερόμενη στη Μάρθη, την κόρη της, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα: «Ονειρεύομαι την κάθαρση στο όνομα της μικρής μου».
Επανέλαβε, τέλος, την πάγια θέση της για τις «αδικαιολόγητες ευθύνες» σχετικά με τις συνεχείς αναβολές της Σύμβασης 717, αλλά και για τα «εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που κόστισε το μπάζωμα στα Τέμπη».

Ας τη μαζέψει κάποιος επιτέλους.
Πείτε της να πάει στο γιατρό μόνη της, πριν την πάρουν οι άλλοι και είναι πια αργά.
Πίσω από το μέγα ψυχικό της τραύμα – απώλεια μέλους της οικογένειάς της, γυρνάει τα κανάλια και αμολάει βλακώδεις κοτρώνες και μεγαλόστομες κοτσάνες περί παντός επιστητού.
Το να κλάψεις τον δικό σου, θέλει κι αυτό μια αξιοπρέπεια και σεβασμό στον περίγυρο,
τον οποίο η κυρία δεν διαθέτει. Προφανώς γιατί το κόμμα δεν εκκολάφθηκε.
Είναι λυπηρό. Ίσως και οδυνηρό να πουλάει και να εξαγοράζει την οικογειακή της τραγωδία.
ναι ..ναι..να την μαζέψουμε…στενοχωριέται η ΝΔουλσ και ο Κούλης…
και απ’ότι βλέπω και πολλοί άλλοι…
σου εύχομαι να σου συμβεί σε ένα αυτό το πράγμα και να δείξεις αξιοπρέπεια
Τί νά πρώτοαπαντησεις σέ αυτά που έδωσαν στο Ορκ νά γράψει;;;;;;;;;;;;;
Η καλύτερη απάντηση είναι τού ” Τέμπη Δεν ξεχνώ”” πού την υπερθεματιζω καί τήν Ενισχύω.
Σού Εύχομαι ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ Ορκ , νά σού
“”” δολοφονισουν”” ( όπως ΔΟΛΟΦΌΝΗΣΑΝ τά ΠΑΙΔΙΆ τους η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ) ότι ποιο κοντινό Έχεις ( ΌΧΙ ότι Αγαπάς περισσότερο, γιατί τά Ορκ όπως επιβεβαιώνεις με αυτά πού γράφεις δεν έχετε συναισθήματα, οπως
Ακριβώς ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΣΤΗΚΑΤΕ ) νά δουμε
μετά σέ ποιόν ΒΌΘΡΟ θά επιστρέψεις .
Μη ζηλευεις κοτρωνες και κοτσανεςκανενος.ΕΙσαι και ΠΡΩΤΟΣ….
ειναι μια αποψη αλλα θα σε συμβουλευα να την μελετησεις καλυτερα
Νουδουλας, ξεπουλημενης στη δυση και σε ελληνοφωνους ολιγαρχες, επ’ αμοιβη τρολλ.
Δεν πρέπει να απαντήσει η Ελληνίδα εισαγγελέας σε αυτή την κατηγορία; Γιατί σιωπά η κα Παπανδρέου; Γιατί προφανώς όντως παραπλάνησε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι κυβερνητικός υπάλληλος, το Κράτος Δικαίου ανύπαρκτο. Η Παρακμή της Ελληνικής Δημοκρατίας μπορεί να αναστραφεί μόνο από τους Έλληνες πολίτες με αντίδραση και ανυπακοή στην καθεστωτική Κυβέρνηση που έχει χειραγωγήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.