Εν μέσω ενός εκρηκτικού κλίματος που μυρίζει «μπαρούτι» στις σχέσεις Αθήνας και Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η Λάουρα Κοβέσι πατάει το πόδι στην Ελλάδα
προκαλώντας ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο. Η γυναίκα που έχει γίνει ο «εφιάλτης» των ελληνικών αρχών για τη διαχείριση της σύμβασης 717 και της τραγωδίας των Τεμπών, έρχεται με το δάχτυλο στην σκανδάλη για να συναντήσει τον Γιώργο Φλωρίδη.
Το ραντεβού της Τετάρτης και η πρωτοβουλία Κοβέσι
Η συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης «κλείδωσε» για το πρωί της Τετάρτης (22/4, 09:30), με τις πληροφορίες να επιμένουν πως η ίδια η Κοβέσι απαίτησε το τετ-α-τετ. Η κίνησή της αυτή ερμηνεύεται ως μια ξεκάθαρη προσπάθεια να ζητήσει εξηγήσεις «πρόσωπο με πρόσωπο», την ώρα που η ευρωπαϊκή δικογραφία για τα Τέμπη προσκρούει διαρκώς σε εγχώρια θεσμικά τείχη και ασυλίες.
Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το φλέγον ζήτημα της ανανέωσης της θητείας τριών Ελλήνων εντεταλμένων εισαγγελέων στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Η φημολογούμενη «καρατόμηση» στελεχών που έχουν βαθιά γνώση των φακέλων που «καίνε» την κυβέρνηση έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της Κοβέσι. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αναμένεται να θέσει το ζήτημα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης με τον πλέον επιθετικό τρόπο.
Την επόμενη ημέρα, η Ευρωπαία Εισαγγελέας θα βρεθεί στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο φέτος έχει τον άκρως συμβολικό τίτλο «The Shock of the New» (Το Σοκ του Νέου)
Εκεί, αναμένεται να δώσει μια ομιλία που θα προκαλέσει νέους «τριγμούς» για το κράτος δικαίου και τη συγκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων.
