Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβλανίας , Σαλί Μπερίσα,
σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα απέκρυψε τη συμμετοχή του στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής στην Ισπανία.
Σύμφωνα με τον Μπερίσα, ο πρωθυπουργός κράτησε μυστική τη συμμετοχή του στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής, στην οποία συμμετείχε ένας ορισμένος αριθμός αρχηγών κρατών ή πρωθυπουργών.
«Πώς μπορεί να ειπωθεί, τι όνομα μπορεί να δοθεί σε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος πετάει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα του για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο κορυφής με τίτλο Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για τη Δημοκρατία στη Βαρκελώνη και εξαπατά τους πολίτες του, τους λέει ότι ήμουν σε επίσκεψη στην Ισπανία, στον Πέδρο Σάντσεθ, και δεν λέει ούτε μια λέξη, κρατά μυστικό από τους πολίτες της χώρας του τη συμμετοχή στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ιδρύματος του Σόρος όπου βρισκόταν ένας ορισμένος αριθμός αρχηγών κρατών ή πρωθυπουργών, από μια σειρά χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και άλλων μερών του πλανήτη.»
«Έτσι, για άλλη μια φορά, όταν ένας πρωθυπουργός πηγαίνει σε μια χώρα, συμμετέχει σε μια σύνοδο κορυφής σαν να ήταν μυστική, σε μια εποχή που επρόκειτο για μια δημόσια διεθνή εκδήλωση, προσκεκλημένη από τον Ισπανό πρωθυπουργό, με σημαντικό αριθμό πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών», δήλωσε ο Μπερίσα.
«Αυτή η σύνοδος κορυφής, η αλήθεια είναι ότι είχε ένα αντιαμερικανικό μότο, αλλά δεν ήταν φιλοευρωπαϊκή. Όχι, δεν ήταν φιλοευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής.
Τέλος, πώς μπορείς να κρύψεις τη συμμετοχή σου σε μια τέτοια σύνοδο κορυφής; Ποιοι είναι οι λόγοι για να την κρύψεις; Συμμετείχες. Είσαι στο πάνελ. Είσαι στη φωτογραφία. Από ποιον το κρύβεις αυτό;
Πήγες, ανακοίνωσες ότι ήμουν στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για τη δημοκρατία, που διοργάνωσε ο αριστερός εξτρεμιστής, Άλεξ Σόρος», πρόσθεσε ο Μπερίσα.
Topchannel.tv
—
