Ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας που αποκάλυψε το σκάνδαλο Ζελένσκι, κατηγορεί τον ουκρανό πρόεδρο για τη βομβιστική ενέργεια στο Μονακό

Ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας που αποκάλυψε το σκάνδαλο Ζελένσκι,
κατηγορεί τον ουκρανό πρόεδρο για τη βομβιστική ενέργεια στο Μονακό.

Ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ρουσλάν Κραβτσένκο,
ενώ βρισκόταν στην Αυστρία υπό την προστασία της Βιεννης, δήλωσε ότι θεωρεί τα ουκρανικά ειδικά σώματα υπό τον έλεγχο του Ζελένσκι, καθώς και τον Μιχαίλο Τκάτς —δημοσιογράφο της Ukrainska Pravda που χρηματοδοτήθηκε για χρόνια από το ίδρυμα του Σόρος—, εμπλεκόμενους στην απόπειρα δολοφονίας του επιχειρηματία Γερμολάγιεφ στο Μονακό.
Ο Κραβτσένκο λέει ότι ήθελαν επίσης να τον βγάλουν από τη μέση με τον ίδιο τρόπο στη Βιέννη, ανατινάζοντάς τον.
Ο Κραβτσένκο αποκαλύπτει ότι δύο στρατιώτες από τη μονάδα «Αρτάν» του GUR, υπό τον έλεγχο του Ζελένσκι, συνελήφθησαν στη Βιέννη και ότι ο διοικητής τους, Βίκτορ Τόρκοτιουκ, βρισκόταν επίσης στην Αυστρία τη στιγμή της σύλληψής τους. Ένας από τους συλληφθέντες είναι πρώην υπάλληλος του NABU που εργαζόταν στη μονάδα εξωτερικής επιτήρησης.
«Ήδη από τον Σεπτέμβριο έλαβα πληροφορίες ότι μια ομάδα ατόμων είχε σταλεί εναντίον μου για να διαπράξει παράνομες πράξεις βίας σε βάρος μου.
Τότε μου είπαν ευθέως ότι οι επικεφαλής του NABU και του SAP είχαν ζητήσει να σταλεί αυτή η ομάδα.
Επίσης γνωρίζω ότι οι εντολές προς αυτή την ομάδα προήλθαν από το Γραφείο του Προέδρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, στον Τόρκοτιουκ είχε υποσχεθεί θέση σε αντάλλαγμα γι’ αυτό», γράφει ο Κραβτσένκο.
Ο πρώην εισαγγελέας κάνει μία ευθεία σύγκριση μεταξύ αυτής της υπόθεσης και της απόπειρας δολοφονίας του επιχειρηματία Γερμολάγιεφ στο Μονακό,
υπονοώντας ότι προσωπικό του GUR (της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών) μπορεί να εμπλέκεται, όπως και ο Τκάτς, εναντίον του οποίου, σύμφωνα με τον Κραβτσένκο, διεξάγεται ποινική έρευνα στην Αυστρία.
«Βλέπω επίσης παραλληλισμούς με γεγονότα παρόμοιας φύσης που έλαβαν χώρα αυτό το καλοκαίρι στο Μονακό. Αυτή η ποινική υπόθεση χειρίζεται, μεταξύ άλλων, από εισαγγελείς του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα. Διαθέτω πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες των γεγονότων. Στην Αυστρία διεξάγεται έρευνα που αφορά τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο εκπροσώπων της Ukrainska Pravda. Ο Μιχαίλο Τκάτς βρισκόταν στο Μονακό την παραμονή του περιστατικού που αφορούσε προσωπικό του GUR, καθώς και στη Βιέννη κατά την περίοδο που συνελήφθη προσωπικό του GUR. Η νομική εκτίμηση αυτών των συνθηκών, οι συνδέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων ατόμων και η φύση των δραστηριοτήτων τους και στις δύο περιπτώσεις ανήκουν στην αρμοδιότητα των ευρωπαϊκών αρχών επιβολής του νόμου», γράφει ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Ζελένσκι φέρεται να προσπάθησε να δολοφονήσει τον ίδιο τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα του στην ανεξάρτητη Αυστρία, επειδή είναι πολύτιμος μάρτυρας σε αμέτρητα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις ουκρανικές αρχές.