ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026

Ποιός λέει την αλήθεια; Διαβάστε τι μας λένε και πως διαφωνούν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

pic 0 norm3Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι τα προαπαιτούμενα της τρόικα είναι 89, η επιπλέον χρηματοδότηση θα είναι έως 16 δις (δηλώσεις Στουρνάρα) και η πορεία των μεταρρυθμίσεων είναι πλέον στο 90-95%. Αυτό μας έλεγαν τουλάχιστον από το Υπουργείο Οικονομικών.

Το Spiegel περιέγραψε προχθές (σε ένα άρθρο που έλεγε ότι είναι το προσχέδιο της έκθεσης από την τρόικα) μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Τα προαπαιτούμενα μέτρα ανεβαίνουν από τα 89 στα 150 (!), οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει δεν είναι στο 90%, αλλά στο 60%, με το υπόλοιπο 20% να είναι σε καθεστώς διαβούλευσης και το άλλο 20% να εκκρεμεί.

Από την άλλη, η νέα χρηματοδότηση σύμφωνα με τον Στουρνάρα θα είναι από 12-16 δις, το ΔΝΤ υπολογίζει το κενό ανάμεσα σε 16-30 δις (έως 30 έγραψε και η Wall Street Journal) και το Spiegel (με βάση το φερόμενο ως προσχέδιο) από 30 – 40 δις.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *