Εκτός ατζέντας η Ελλάδα στη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

merkel lagarde2Μέρκελ και Λαγκάρντ συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο για την Ελλάδα (αυτό είχε ειπωθεί αρχικά), αλλά τελικά το ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε, όπως είπαν με το πέρας της συνάντησης.

Οι δυο είχαν επαφές με άλλους επικεφαλής διεθνών οικονομικών οργανισμών, του ΟΟΣΑ, της Παγκόσμιας Τράπεζας κ.α. , όπως ανέφερε η ίδια η καγκελάριος.

Στην ερώτηση για το αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους η Μέρκελ είπε ότι περιμένει πρώτα την έκθεση της τρόικα για να μπορέσει να πει περισσότερα, ενώ διευκρίνισε ότι κεντρικό θέμα των συζητήσεων αποτέλεσε η γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Εννοείται πως δεν περίμενε κανείς να απαντήσουν ότι μίλησαν για τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους ή για επαναγορά των ελληνικών ομολόγων, καθώς αυτά δεν προλογίζονται, αλλά γίνονται χωρίς πολλά πολλά, όπως λένε διεθνείς οικονομολόγοι. Το σίγουρο είναι ότι δεν περιμένουν να δουν την έκθεση της τρόικα μιας και το πακέτο έχει κλείσει καιρό τώρα και απλά καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες. Στο ενδιάμεσο φυσικά, προετοιμάζεται στο παρασκήνιο ο τρόπος με τον οποίο θα μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι οι προηγμένες οικονομίες θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης ώστε να μειωθεί το χρέος τους μακροπρόθεσμα, ενώ οι αναδυόμενες οικονομίες θα πρέπει να χαλαρώσουν τη δημοσιονομική τους πολιτική για να αποτρέψουν την επιβράδυνση της ανάπτυξης τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ