Πώς η Ελλάδα "διέσωσε" την αμερικανική αεροπορία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 aeroporiaΠερίπου 14 εκατομμύρια δολάρια γλίτωσε η Ελλάδα στην αμερικανική πολεμική αεροπορία στέλνοντας της εξαρτήματα για μαχητικά αεροσκάφη που με τη σειρά τους είχαν στείλει οι ΗΠΑ στη χώρα μας με το σχέδιο Μάρσαλ.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Time με τον τίτλο “πώς μας ‘διέσωσε’ η Ελλάδα”, κάνοντας λόγο για την πληροφορία που έλαβαν οι στρατιωτικές αρχές πως τα εξαρτήματα που έψαχναν υπάρχουν ακόμη στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το Time η αμερικανική πολεμική αεροπορία είχε δώσει μεταξύ 1950-60 τα όπλα αυτά σε σύμμαχες χώρες. Η Ελλάδα σταμάτησε να τα χρησιμοποιεί το 2005, ενώ και οι ΗΠΑ έχουν πλέον λίγα τέτοια αεροσκάφη.
Ο αξιωματούχος Μπιλ Γουώλτερ ήταν που ανακάλυψε ότι η Ελλάδα διέθετε το πολύτιμο γι’ αυτούς υλικό και κανονίστηκε – με κόστος για τις ΗΠΑ 14.000 δολαρίων – να σταλούν από την Αθήνα σε στρατιωτική βάση της Φλόριντα.
Αν οι ΗΠΑ τα επισκεύαζαν θα κόστιζαν 14 εκατομμύρια δολάρια.
“Κανονικά το να βρει κανείς τέτοια εξαρτήματα είναι αδύνατο, όμως σε αυτή την περίπτωση σταθήκαμε τυχεροί καθώς βρήκαμε έναν θησαυρό με “καινούρια” παλιά εξαρτήματα” αναφέρει ο κ. Γουώλτερ.
spirospero.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ