12/04/2021

Ταλαιπωρία επιβατών σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ μέχρι και την Τρίτη

Ταλαιπωρία επιβατών σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ μέχρι και την ΤρίτηΜέχρι και την Τρίτη θα διαρκέσει η ταλαιπωρία των επιβατών στα μέσα σταθερής τροχιάς – λόγω των κινητοποιήσεων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Την Κυριακή ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό από την έναρξη έως και τη λήξη της βάρδιας.

Τη Δευτέρα μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 16:00.
Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα τρία μέσα θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00.
“Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ο συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες, στους σιδηροδρόμους αλλά και γενικότερα με τους συνάδελφους στο δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τις οποίες η κυβέρνηση και η τρόικα επιδιώκουν να καταργήσουν”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι των τριών μέσων.
Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουν ότι την Τρίτη στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το συντονισμό της περαιτέρω δράσης τους.
“Είναι σαφές ότι κυβέρνηση και τρόικα δεν ενδιαφέρονται μόνο να ισοπεδώσουν τους μισθούς μας, επιβάλλοντας στους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. την πέμπτη κατά σειρά μείωση των αποδοχών μας τα τελευταία 2,5 χρόνια, αλλά επιδιώκουν να διαλυθεί ο θεσμός των Σ.Σ.Ε. και τα κατακτημένα εδώ και χρόνια δικαιώματα που απορρέουν από αυτές, ώστε να μπορέσουν να αποδυναμώσουν τη δράση των Συνδικάτων και ευκολότερα να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία σε ιδιώτες”, συμπληρώνουν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ