15/05/2021

Πέθανε ο Νικόλαος Ντερτιλής

Dertilis11212sk.jpg
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Δευτέρα, στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", ο τελευταίος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, από τους πρωταίτιους του Απριλιανού κινήματος του 1967, ήρωας και πολεμιστής στην Κύπρο, Ταξίαρχος Νικόλαος Ντερτιλής.
Ο 90χρονος ισοβίτης, που καταδικάστηκε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 18/11/1973, ήταν έγκλειστος εδώ και 38 χρόνια στην ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, όπως δικαιούτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για λόγους αρχής, όπως πολλές φορές είχε δηλώσει στο παρελθόν.
Ο Νικόλαος Ντερτιλής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 7 Δεκεμβρίου του 2012 με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας, σύμφωνα με τους οικείους του, της ψυχολογικής πίεσης που του επέφερε ο χαμός του γιου του, Βασίλη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 62 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Μάλιστα, ο 90χρονος έγκλειστος Ντερτιλής δεν είχε παραστεί στην κηδεία του γιου του, καθώς δεν ήθελε να καταθέσει σχετικό αίτημα προς τη διεύθυνση των φυλακών, ακόμη και μετά την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, να διευκολυνθεί, εφόσον θα επιθυμούσε να παραβρεθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.
Ο Ν. Ντερτιλής νοσηλευόταν φρουρούμενος (μη τυχόν και αποδράσει!!!) σε θάλαμο του νοσοκομείου, όπως προβλέπουν οι πάγιοι κανονισμοί για τους κρατούμενους.
(σσΟ: Ελπίζουμε πως το "Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια", θα συνεχίσει να ισχύει. Για τους αυτούς που έπονται λέμε…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ