Γιώργος Παπαχρήστος: Καραμανλή, εγώ θα σε βρίζω, μέχρι να μου πεις καλημέρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

cebaceb1cf81ceb1cebcceb1cebdcebbceb7cf83 cf80ceb1cf80ceb1cf87cf81ceb7cf83cf84cebfcf83Ο Γιώργος Παπαχρήστος, δεν μπορεί να κριθεί με τον κακόβουλο τρόπο που θα κρινόταν ένας δημοσιογράφος με εμπάθεια. Ο Γιώργος Παπαχρήστος είναι πλέον ένα Χάπενινγκ. Μία ιστορική φιγούρα του εκσυγχρονισμού που πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με την συγκατάβαση σε μια εποχή που φεύγει. Με την συμπάθεια που βλέπουμε τον λατερνατζή στην Ερμού, άσχετα εάν ουδείς διασκεδάζει με τον παραγόμενο ήχο.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος είναι ένας ευπατρίδης της “ισχυρής Ελλάδας”. Κάτι σαν τον Εθνικάρα που ακόμα και όταν η ομάδα του ήταν στην τρίτη εθνική, αυτός ρομαντικά πιστός, φώναζε με το ίδιο πάθος.

Το πάθος που διακρίνει τον Γιώργο Παπαχρήστο όταν γράφει για τον Εθνικό κεφάλαιο που λέγεται Γιάννος Παπαντωνίου. Για την ιστορική συμβολή του Μαντέλη στην πορεία του Έθνους. Για τον Τσουκάτο, για τον Άκη που έκανε την Ελλάδα διαγαλαξιακή στρατιωτική δύναμη (στις δαπάνες). Με κρυφό όνειρο, κάποια στιγμή να γίνει υποψήφιος στην μεγάλη δημοκρατικη παράταξη. Όπως ο Εθνικάρας φανταζόταν τον εαυτό του σέντερ φορ με την κυανόλευκη…

Δυστυχώς η ζωή τον αδίκησε. Ένας προς έναν, τα ινδάλματα του γκρεμίζονται και η πένα στερεύει. Μάταια ψάχνει να βρει τον γίγαντα Σουμάκη σε κάποιο πολιτικό δρώμενο. Μοναδικό του αποκούμπι πλέον, ο Καραμανλής.

Δεν μπορεί να τον πει “Ντόλυ” γιατί θα υπάρξουν κακοί συνειρμοί με την κλωνοποίηση του αφεντικού, που πλέον έχει μποζονιακή δράση στην βουλή. Αρκείται λοιπόν στα νεόκοπα κλισέ, που έφεραν τον μέγα στοχαστή ΓΑΠ στην εξουσία. “Κουρασμένος, χασαποταβέρνες, κοψίδια, διόγκωση του ελλείματος”. Ε, του ξεφεύγουν και κάποια άκυρα όπως “η κομισιόν ζητά τις επιδοτήσεις του Χατζηγάκη” παρόλο που το θέμα πέταξε με απόφαση του επιτρόπου. Αλλά συγχωρείται, όπως και το φάλτσο της λατέρνας μετά από τόσα χρόνια παλινδρόμησης.

Και εδώ που τα λέμε, δεν έχει άδικο. Ο Καραμανλής του φέρθηκε με τον πιο βάναυσο και πρόστυχο τρόπο. Δεν θα του το συγχωρήσει ποτέ. Αν πάρει και τον πεντακαθαρίδη τηλέφωνο να του αποκαλύψει ότι τον πίεσε ο Καραμανλής να πάει στον Πάπιστα και να του ζητάει βίλες, μην απορήσετε.

Οι ιδέες κύριε Καραμανλή δεν μπινελικώνονται: Η απάνθρωπη συμπεριφορά του Κώστα Καραμανλή στον Γιώργο Παπαχρήστο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ