14/05/2021

Νεοφιλελευθερισμός και νέα Σοβιετία

98000 stalinΓράφει ο Βλάσης Μ.

Η τρόικα που κυβερνά αυτή την χώρα, με καθοδήγηση των Ευρωπαίων «εταίρων» μας και τις ευλογίες του ΔΝΤ οδηγεί την χώρα με ταχύτατους ρυθμούς στην πιο ακραία Σοβιετοποίηση, Σταλινικού τύπου με εμφανή όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του καθεστώτος.
– Η κυβέρνηση εφαρμόζει ενιαίο μισθολόγιο, που στην απλοποιημένη του μορφή είναι ένας μισθός για όλο το Δημόσιο.
– Η καθιέρωση Εθνικής σύνταξης είναι προ των πυλών (μια σύνταξη για όλους).
– Κυνηγητό στην ιδιοκτησία μέσω της αβάσταχτης φορολόγησης (σε σπίτια, αυτοκίνητα και άλλα αγαθά).
– Έκτακτα δικαστήρια που συνεδριάζουν Κυριακή πρωί προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες απεργιακές κινητοποιήσεις
– Επιστράτευση των εργαζομένων στο όνομα «Κοινωνικών αγαθών»
– Ψίθυροι που ακούγονται για την επαναφορά της θανατικής ποινής.
– Νομοσχέδια για Δημεύσεις περιουσιών.
– Εφαρμογή της προσωποκράτησης κατά κόρον.
Και μέσα σε όλα αυτά μια πλούσια ελίτ, που μένει στο απυρόβλητο έως και προστατεύεται τόσο από φορολόγηση όσο και από ποινικό έλεγχο για παράνομες πράξεις που οδήγησαν σε πλουτισμό.
Εάν όλα αυτά δεν είναι Σοβιετοποίηση τότε τι είναι; Τα κόκαλα του «Πατερούλη» θα τρίζουν βλέποντας όλα αυτά που εφάρμοσε αυτός με την κλαγγή των όπλων να τα καθιερώνει ο Καπιταλισμός στην πιο ακραία του μορφή σε ανθρώπους ναρκωμένους από την ευδαιμονία των προηγούμενων χρόνων και ακινητοποιημένους στον καναπέ του σπιτιού τους.
Εάν μάλιστα σκεφτούμε ότι η χώρα μας είναι το πεδίο πειραματισμού για ολόκληρη την Ευρώπη αντιλαμβανόμαστε τι έκταση μπορεί να πάρει το φαινόμενο τα επόμενα χρόνια με αφετηρία την χώρα μας και πεδίο δόξης λαμπρό τον Ευρωπαϊκό νότο. Ειρωνεία μάλιστα αποτελεί το γεγονός ότι αυτή η πολιτική στηρίζεται από δύο, κατά δήλωση, «προοδευτικά» κόμματα που στο παρελθόν φλέρταραν με την αριστερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ