Από το «κόψαμε ταχύτητα προς τα βράχια», στο «υπάρχει αχτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

stournaras 1«Υπάρχει σίγουρα μια αχτίδα ελπίδας, ένα φως στην άκρη του τούνελ», δηλώνει στο BBC ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι η πιθανότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι τώρα πολύ μικρή, συνεχίζοντας τις συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Οι καταθέσεις επιστρέφουν, η κυβέρνηση αποπληρώνει τις οφειλές της στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει μια αλλαγή στο πώς μας βλέπει η Ευρώπη. Είμαστε στα 2/3 του δρόμου προς το στόχο μας. Επομένως οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχετικά με την εκτόξευση των ποσοστών ανεργίας στη χώρα, αλλά και την αύξηση των αστέγων, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 θα υπάρξει ανάκαμψη, με την ανάπτυξη να αποκαθίσταται το επόμενο έτος ακόμα και αν καταγραφεί το 2013 η προβλεπόμενη ύφεση του 4,5%. «Νιώθω σίγουρος, 100% βέβαιος ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης στην Ελλάδα», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ναι μεν αλλά

Για το αν θα υπάρξουν και νέες περικοπές ο Στουρνάρας απάντησε στον ανταποκριτή του BBC ότι αν εφαρμοστεί το φετινό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δε θα υπάρξουν άλλα πακέτα λιτότητας και περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις, επισημαίνοντας ωστόσο:

«Θα έπρεπε να είχαμε δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις στην αρχή. Αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Η ευρωζώνη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ