ΕΛΠΕ: Ανοίγει η δυνατότητα για μείωση του ποσοστού του δημοσίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://www.fpress.gr/media/k2/items/cache/daa8edc6a2ecf62cebbaf80fb17f9711_L.jpgΕγκρίθηκαν προ ολίγου από την γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ οι αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας, που αφορούν στη συμμόρφωση με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου υποχρεωτικού ποσοστού του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου. Οι αλλαγές αφορούσαν στα άρθρα 8, 9, 14 και 20. 
Επίσης, εκκρίθηκε από τη γενική συνέλευση η παροχή άδειας για σύναψη σύμβασης της εταιρείας για το μέλος του Δ.Σ. καθηγητή Γ. Καλλιμοπουλο, ο οποίος θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τον τεχνικό σύμβουλο της επένδυσης της Ελευσίνας.
Για το πρώτο θέμα (την αλλαγή του καταστατικού), όπως τόνισε η διοίκηση του ομίλου, δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη συμμόρφωση με το γράμμα του νόμου που ψήφισε η Βουλή. Σημειώνεται ότι αντιρρήσεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και μικρομέτοχοι.
Σε ο, τι αφορά το δεύτερο θέμα, η διοίκηση ανέφερε ότι η σχετική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και εκτιμά πως ο όμιλος των ΕΛΠΕ θα εκπροσωπηθεί με τον καλύτερο τρόπο στις διαπραγματεύσεις μέσω του κ. Καλλιμόπουλου που είναι άριστος γνώστης των θεμάτων που άπτονται της εταιρείας. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Καλλιμόπουλος ζήτησε να τεθεί η απόφαση υπόψη της γενικής συνέλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ