«Έδωσε» Παπακωνσταντίνου ο Μπίκας της ΕΥΠ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CE681353D457611462318E7C269FE36AΟλοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας ανέφερε στην Επιτροπή ότι αρχικά για τη λίστα Λαγκάρντ ενημερώθηκε από τον διεθνή Τύπο, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος τον παρέπεμψε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο του το επιβεβαίωσε.

Με τη σειρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπίκας ενημέρωσε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ για την οποία ήταν κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε καθόλου χρήματα για να της παραδοθεί.

Επόμενος μάρτυρας είναι το στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος, μέλος της τριμελούς επιτροπής που μετέβη πρόσφατα στο Παρίσι προκειμένου να επανακτηθεί το γνήσιο CD με τα ηλεκτρονικά αρχεία των καταθετών, ενώ το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει και ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος θα «φωτίσει» τα μέλη της επιτροπής για τα τεχνικά θέματα, όπως ο τρόπος και ο χρόνος αλλοίωσης ψηφιακού υλικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ