Στο κράτος οι λογαριασμοί υπόπτων ή κατηγορούμενων για οικονομικά εγκλήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

051CF4F42301C740A989B4EAD529FFA4Στα κρατικά ταμεία θα μπαίνουν πλέον τα χρήματα που βρίσκονται σε λογαριασμούς υπόπτων ή κατηγορουμένων για οικονομικά εγκλήματα, σύμφωνα με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον κώδικα των ναρκωτικών.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως για τη ρευστοποίηση υπέρ του δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεσμευμένων καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικών ή κοινών με άλλα συγγενικά τους πρόσωπα, που έχουν εντοπίσει οι αρχές σε εμπλεκόμενους για συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Έτσι, θα εισρέουν στα κρατικά ταμεία τα χρήματα (με αναδρομική ισχύ) που βρίσκονται στους «παγωμένους» λογαριασμούς από εκκρεμείς υποθέσεις, λόγω των οποίων έχουν δεσμευτεί εκατοντάδες εκατ. ευρώ.

Η σύσταση ενεχύρου θα είναι δυνατή κατά το στάδιο της ανάκρισης ή κατά το προανακριτικό στάδιο, με διάταξη του δικαστικού λειτουργού ή με την έκδοση βουλεύματος ή με ειδική έκθεση ελέγχου φορολογικής αρχής, μέχρι του ποσού της φερόμενης απαίτησης ή ζημίας ή αξίωσης του ελληνικού Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ