Κύπρος: «Σκληρή» διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6Nl3w4PLlu761CRLzVoyFbDh_rZFRV37TcUlCrGZdYaiU_KbRΤη βούληση της κυπριακής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί πολύ σκληρά το θέμα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο ΡΙΚ.
Σημείωσε, μάλιστα, πως δεν θα πρέπει να αγνοείται η προοπτική από το φυσικό αέριο και η δημιουργία υποδομών για την εκμετάλλευσή του.
Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και στο θέμα της συμμετοχής της Ρωσίας στη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, λέγοντας ότι το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όσον αφορά στο αίτημα για επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είναι αρνητική και ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Ερωτηθείς για την έκθεση της Pimco αναφορικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, είπε ότι οι συζητήσεις θα συνεχισθούν και μετά την έκθεση. Έχουμε κι εμείς απόψεις για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης και του δημόσιου χρέους και κατά πόσον αυτό είναι βιώσιμο, ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ