To μήνυμα της Μ. Τρίτης από τον Νίκο Νικολόπουλο (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

nikΑκούμε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, πως οι Φαρισαίοι ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να συλλάβουν τον Ιησού,ο οποίος αποτελεί μεγάλη απειλή στην εξουσία τους, εξαιτίας της μεγάλης Του αποδοχής από τον κόσμο.Ο ίδιος νοιώθει ότι φτάνει το τέλος και αρχίζει να προετοιμάζει τους μαθητές Του.
Μια υπέροχη παρομοίωση που χρησιμοποιεί ο Ιησούς και αποτελεί σπουδαία διδαχή για το σημερινό άνθρωπο είναι εκείνη με τον καρπό, που πρέπει να πέσει κάτω, να χωθεί στα έγκατα της γης,να καλλιεργηθεί ώστε ύστερα και με την πλήρη παραποίησή του να καρποφορήσει εκ νέου και να δημιουργήσει νέα και πλούσια προϊόντα.
Έτσι ο Χριστός θα βασανιστεί, θα χλευαστεί,θα υποστεί κάθε είδους σωματικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης,μέχρι η θυσία Του αυτή να αποδώσει καρπούς, λυτρώνοντας όλους εμάς.Έτσι ακριβώς όπως πρόκειται να συμβεί και με τους εν περιστάσει ευρισκόμενους συνέλληνες που με καρτερία υπομένουν το δικό τους μαρτύριο.
Σήμερα ο Ελληνισμός ζει και πάλι ημέρες μαρτυρίου και θυσίας λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης,που έφεραν οι ξένες δάνειες δυνάμεις.
Είναι θυσία όταν χάνεις την δουλειά σου και μένεις άνεργος.
Είναι θυσία όταν το καλύτερο επιστημονικό προσωπικό της πατρίδας αναγκάζεται να μεταναστεύσει.
Είναι θυσία όταν σου κατάσχουν το σπίτι και μένεις στο δρόμο.
Είναι θυσία όταν από απόγνωση λόγω χρεών έχουν γίνει τουλάχιστον 5000 αυτοκτονίες.

Ο Ελληνισμός στην μακραίωνη ιστορία του, έχει βιώσει αρκετές φορές, εβδομάδες παθών. Σχεδόν πάντοτε όμως υπήρξε λύτρωση (στην αρχαιότητα) και Ανάσταση (στην Ορθοδοξία). Ας οπλιστούμε λοιπόν με πίστη από το πάθος και την θυσία του Θεανθρώπου για την δική μας δικαίωση.
Ας συστρατευτούμε με αυτούς που έχουν πίστη, ιδανικά, τσαγανό και μάχονται.
Με αυτούς που αγαπούν την πατρίδα.
Με αυτούς που πιστεύουν στην Ανάσταση και στην Αναγέννηση, σε αυτούς που πιστεύουν ότι ο Θεός δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει. Γιατί Εκείνος, ο Ιησούς όταν προσήλθαν οι Έλληνες αναφώνησε: «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.
Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην».

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZrjXPHV9UbE?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ