ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Τα κορίτσια της φωτογραφίας πηγαίνουν ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΑ όχι για να φυλακιστούν αλλά για να…!!!

αλυσιδεςΘα υπέθετε κάποιος άσχετος, ότι τα κορίτσια οδηγούνται στη φυλακή. Μεταφορικά ίσως ισχύει, αλλά στην πραγματικότητα πηγαίνουν να συναντήσουν τους μελλοντικούς συζύγους τους! Την επιλογή την έχουν κάνει οι πατεράδες τους και τα κοριτσάκια, απλά υπακούν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pakistantoday.com.pk, το συμβούλιο ισλαμικής ιδεολογίας  συζήτησε το θέμα αν πρέπει να μπει ένα κατώτατο όριο στο γάμο των κοριτσιών. Η απόφαση των μουλάδων τον Μάρτιο του 2014 ήταν ότι οι γυναίκες από τη φύση τους είναι αντίθετες με το Ισλάμ και τη Σαρία. Σύμφωνα με το συμβούλιο οι γυναίκες χωρίζονται σε Χαράαμ και Μάκροου….

Κάθε γυναίκα που αποφασίζει με τη θέληση της είναι Χαράαμ και συνωμοτεί εναντίον του Ισλάμ. Όσες υποτάσσονται μπορούν να γίνουν Μάκροου, που είναι ένα επίπεδο ανεκτό από το συμβούλιο, αφού για λόγους αναπαραγωγής πρέπει να υπάρχουν και γυναίκες. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι μελέτησαν τις πηγές και τις ιστορικές αναφορές και κατέληξαν ότι οι γυναίκες είναι πηγή κακού και εχθρός του Ισλάμ. Αν περιοριστούν και υποταχθούν, τότε το Ισλάμ μπορεί να συνεχίσει να είναι μια θρησκεία της ειρήνης και της ευημερίας….

Η απόφαση έχει και άλλες παραμέτρους για τη θέση της γυναίκας που κινούνται στην ίδια λογική. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η φωτογραφία αντιπροσωπεύει το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου. Κάθε περιοχή πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά. Ακόμη και στο Πακιστάν όπου ελήφθη η απόφαση, πολλές γυναίκες, κυρίως όμως εύπορες και μεγαλοαστές, έχουν ελευθερίες και σημαντικές θέσεις, όπως είχε η Μπεναζίρ Μπούτο. Η διαμάχη όμως είναι συνεχής και οι ακραιφνείς ιερείς του Ισλάμ, αγωνίζονται να επικρατήσουν και μέσω της ψηφοθηρίας να επιβάλλουν τη σαρία και στο κράτος. Φυσικά, η τελική απόφαση είναι ότι η ύπαρξη των γυναικών είναι αντι- ισλαμική και τα κορίτσια θα παντρεύονται όποτε θέλει ο πατέρας τους, ανεξαρτήτως ηλικίας….

stroumfaki.com

 
Σ.Σ.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας:
H φωτογραφία είναι από την εθιμική αναπαράσταση της Ashura
http://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_Ashura#Commemoration_of_the_martyrdom_of_Husayn_ibn_Ali
όπου οι άντρες αυτό-χαρακώνονται και οι γυναίκες και τα κορίτσια φέρουν αλυσίδες αναπαριστώντας τον μαρτυρικό θάνατο της οικογένειας του Husayn ibn Al
http://en.wikipedia.org/wiki/Husayn_ibn_Ali
Σχετικά links:
http://i.huffpost.com/gadgets/slideshows/325120/slide_325120_3113662_free.jpg?1384358347805
http://www.huffingtonpost.com/2013/11/12/ashura-2013-dates-rituals-history_n_4262451.html#slide=3113662

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ