Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας καλεί ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ να προκηρύξουν πανελλαδική κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Ι. Μ. Πατρινός

Εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνει και στην Πάτρα η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έμποροι και οι επαγγελματίες, που εξουθενωμένοι από τις Μνημονιακές πολιτικές αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν έχουν μόνο αποκλειστεί από τις υπηρεσίες Υγείας, αλλά απειλούνται με κατασχέσεις και προσωποκράτηση από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Και τούτο παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τον ΟΑΕΕ να συνεχίσει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα θύματα των Μνημονίων.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Περίπου 1750 έμποροι από τα 2500 μέλη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου δεν έχουν ιατροφαρμακευτική

περίθαλψη. Οι περισσότεροι από τους μισούς έχουν απολέσει την φορολογική τους ενημερότητα. Το 80% δεν έχουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα ή και τα δυο. Παράλληλα, ο  Νόμος για την απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης, τα φορολογικά μέτρα (φορολογία από το πρώτο ευρώ), η έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης ναρκοθετούν την αγορά με χιλιάδες νέα λουκέτα. Μια στις δύο επιχειρήσεις τον Ιούνιο θα βρεθούν μπροστά στο φάσμα να κατεβάσουν τα ρολά.

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, πριν δυο μήνες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ασφαλισμένων όλων των ταμείων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γ. Ρώρος, είχε δηλώσει ότι, «είμαστε αποφασισμένοι να συντονίσουμε τη δράση μας, μέσω των τριτοβάθμιων οργανώσεων, με στόχο την οργάνωση Πανελλαδικής κινητοποίησης έως τις Ευρωεκλογές». Αλλά, δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης (να τον χαίρεσθε…), είχε άλλες προτεραιότητες. Ασχολείτο με την υποφηφιότητά του στο Μνημονιακό ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ο Γ. Ρώρος, επανέρχεται και καλεί εκ νέου τα τριτοβάθμια όργανα των εμπόρων και επαγγελματιών (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών) να προκηρύξουν άμεσα Πανελλαδική κινητοποίηση, με μοναδικό θέμα το Ασφαλιστικό.

Βέβαια, οι πρόθυμες συνδικαλιστικές ηγεσίες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για μην πληγώσουν τους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά η εκρηκτικότητα του προβλήματος είναι τέτοια που δύσκολα θα παραμείνουν θεατές του δράματος που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες μέλη τους-θύματα των Μνημονίων.

Ίδωμεν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ