Προμηθεύουμε με προϊόντα αλουμινίου τις διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Mercedes και Jaguar

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωνσταντίνος Κατσαρός – εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΛΒΑΛ

http://www.youtube.com/watch?v=UXrcsWdIqh0
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οργανωτική επιτροπή, που για τρίτη συνεχή χρονιά βράβευσε την ΕΛΒΑΛ αλλά και για πρώτη φορά μία από τις θυγατρικές μας εταιρείες, τη ΣΥΜΕΤΑΛ.
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι στο 80% των φορτηγών-ψυγείων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, το πάτωμά τους, το οποίο είναι κάτι πάρα πολύ ειδικό, το φτιάχνουμε εμείς στην Ελλάδα και το εξάγουμε στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Αγγλία. Τα ταχύπλοα που πηγαίνουν στα νησιά μας το καλοκαίρι και κάνουμε τις βόλτες μας τις διακοπές μας, αυτά που έχουν στο πλάι μια κόκκινη διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας… τα ξέρετε, είναι φτιαγμένα στην Αυστραλία αλλά είναι φτιαγμένα με δικό μας αλουμίνιο. Εμείς το στείλαμε στην Αυστραλία και τα έφτιαξαν.

Το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Παρ’ όλα αυτά συνεχίσαμε να είμαστε εξωστρεφείς: κάναμε εξαγωγές περίπου το 85% του τζίρου μας, ο οποίος ήταν περίπου στα 700 εκατ. ευρώ. Συνεισφέραμε με τον τρόπο αυτόν στον ισολογισμό της χώρας μας.
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, παρά τον πολύ μεγάλο ανταγωνισμό από τεράστιους ομίλους του εξωτερικού, εμείς καταφέραμε και αυτή τη χρονιά να κρατήσουμε τη θέση μας και να αυξήσουμε την παραγωγή μας. Στραφήκαμε στην παραγωγή νέων ειδικών προϊόντων, τα οποία απαιτούν πολύ υψηλή τεχνογνωσία και πληρούν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Μέρος αυτών των προϊόντων πάνε στην αυτοκινητοβιομηχανία που λέγεται BMW, Mercedes και Jaguar.
Σε σχέση όμως με τις πολυεθνικές στην Ευρώπη έχουμε δύο μειονεκτήματα: το ένα είναι το υψηλό κόστος ενέργειας. Βέβαια το 2014 η κυβέρνηση και ο φίλος μου ο Γιάννης Μανιάτης έκαναν βήματα για τη μείωση της τιμής και του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και ευχαριστώ τον κύριο Ζέπα για τις προσπάθειες που έκαναν. Ακόμη και τώρα όμως το κόστος της ενέργειας παραμένει πολύ υψηλό σε σχέση με αυτό των κυριότερων ανταγωνιστών μας της Ευρώπης και ιδιαίτερα των Γερμανών και των Άγγλων. Το δεύτερο μειονέκτημά μας είναι αυτό που όλοι ξέρετε: το υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος. Βέβαια ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τα δεδομένα για τη χρηματοδότηση της βιομηχανίας θα αλλάξουν.
Έχουμε όμως και ένα μεγάλο πλεονέκτημα, τους ανθρώπους μας, οι οποίοι με περίσσιο ζήλο και τεράστια προσπάθεια αυξήσαν την παραγωγικότητά τους και έτσι μπορέσαμε να ανταγωνιστούμε της μεγάλες πολυεθνικές του εξωτερικού. Γι’ αυτόν το λόγο ατενίζουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία και μελετάμε πολύ σοβαρή αύξηση της παραγωγής μας και με πιο καινοτόμα προϊόντα. Σας ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ