Ώρες αφότου οι αστυνομικές αρχές στο Kano της Νιγηρίας,εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε ένα αυτοκίνητο Peugeot κοντά στο τζαμί Sheikh Isyaka Rabi’u’s,δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην καθολική εκκλησία St. Charles και στις οδούς Zungeru,Sabon Gari και Kofar Nassarawa.
Επιβεβαιώνοντας τις δύο εκρήξεις ο Συνταγματάρχης της Αστυνομίας κ. Aderenle Shinaba αποκάλυψε επίσης ότι υπήρξαν πέντε νεκροί και οκτώ άνθρωποι που τραυματίστηκαν σοβαρά.
Από το Δελτίο Τύπου των Αστυνομικών Αρχών προέκυψε ότι ο ένας από τους δράστες ήταν μια γυναίκα βομβιστής αυτοκτονίας.
Από τις έρευνες της αστυνομίας προέκυψε επίσης ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ένα δημοτικό σχολείο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία.Εκεί κοντά ήταν και ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων όπου συνήθιζαν να αφήνουν τα οχήματά τους οι προσκυνητές και απ’ ότι φαίνεται εκεί τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς οι τρομοκράτες.