Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Απίστευτη επίθεση Ερντογάν σε γυναίκα δημοσιογράφο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image
 
 
 
Για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερέβη τα εσκαμμένα και επιτέθηκε σφοδρά σε γυναίκα δημοσιογράφο της γείτονος χώρας. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη νότια Τουρκία την
 

 
Πέμπτη, όπου ο Ερντογάν αποκάλεσε -χωρίς να την ονοματίσει- την Αμπερίν Ζαμάν, «ξεδιάντροπη» και «στρατευμένη».
Λίγο πριν την ομιλία του, ο Τούρκος πρωθυπουργός που είναι υποψήφιος για πρόεδρος της χώρας στις εκλογές της 11ης Αυγούστου, περιτριγυρίστηκε από ένα πλήθος οπαδών και καταδίκασε τα σχόλιά της ως «προσβολή» για τους μουσουλμάνους και το εκλογικό του σώμα του.
Η οργή του Ερντογάν προκλήθηκε έπειτα από τηλεοπτική συνέντευξη που πήρε η Ζαμάν -που αρθρογραφεί στην Taraf αρθρογράφος και είναι ανταποκρίτρια του Economist στην Τουρκία- από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου την Τετάρτη, τον οποίο ρώτησε εάν «η μουσουλμανική κοινωνία είναι σε θέση να αμφισβητήσει» τις αρχές.
Την ίδια μέρα και μέσα σε λίγα λεπτά μια εκστρατεία σπίλωσης εναντίον της Ζαμάν ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φιλοκυβερνητικούς χρήστες, που την καταδίκασαν για «εξύβριση του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων», καθώς και οπαδό της κυβέρνησης.
Ο Ερντογάν την επόμενη ημέρα φωτογραφίζοντάς την τήν αποκάλεσε, «αναίσχυντη, στρατευμένη γυναίκα, μεταμφιεσμένη με το όνομα της δημοσιογράφου».
«Κατανόησε τη θέση σου», δήλωσε ο Ερντογάν. «Σου έδωσαν ένα στυλό και γράφεις μια στήλη σε μία εφημερίδα», φώναξε σε μια προσπάθεια να δυσφημίσει τη δημοσιογράφο.
«Και στη συνέχεια, σε προσκαλούν σε ένα κανάλι που ανήκει στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Doğan και προσβάλλεις μια κοινωνία που αποτελείται 99% από μουσουλμάνους», είπε.
Ο Ερντογάν κάλεσε, ακόμη, τη δημοσιογράφο και τον Κιλιτσντάρογλου να συνεχίσουν με «αυτήν την νοοτροπία», προσθέτοντας πως «για το λόγο αυτό, αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σας εκλέξει ως κυβέρνηση».
Σημειώνεται ότι ο όμιλος Doğan κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των ΜΜΕ της Τουρκίας και ο ιδιοκτήτης του έρχεται συχνά σε αντίθεση με τον Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ