Kαι Μπίζνα Λαφυραγώγησης Η Εκστρατεία της Ουκρανίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140808033556

Βαρειά οσμή διαπλοκής ως τον Λευκό Οίκο

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Στην αυτοκρατορική πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία -όπου η Ευρώπη κλυδωνίζεται στο χείλος της κατακρήμνισης από τις κατακτήσεις της γαλλικής επανάστασης, αλλά και από τις αξίες του διαφωτισμού- εκτός των διαβόητων πλέον γεωπολιτικών στοχεύσεων υπάρχει και η ελάχιστα συζητούμενη πλευρά της γκαγκστερικής επιχείρησης λεηλασίας μιας μεγάλης χώρας με ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο και τεράστιες εκτάσεις γης προσφερόμενης σε ληστρική εκμετάλλευση από πολυεθνικές της «αγρομπίζινες».
Την αθέατη αυτή πλευρά της «ουκρανικής κρίσης» φωτίζουν δύο άρθρα του εναλλακτικού, αδέσμευτου ηλεκτρονικού Τύπου, που συμβάλλουν στην ενημέρωση των μη ζομπιοποιημένων ακόμη κατοίκων του «δυτικού, δημοκρατικού κόσμου»…
Ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας και σχολιαστής Γουίλιαμ ΄Ενγκνταλ αποκαλύπτει άγνωστα στοιχεία για το βάθος της διαπλοκής των οικογενειών Μπάϊντεν και Κέρρυ ( αντιπροέδρου και Υπ.Εξ των ΗΠΑ) με την αινιγματική εταιρεία αδίστακτου ολιγάρχη, που οργανώνει την φεουδαρχική εκμετάλλευση σχιστολιθικών κοιτασμάτων αερίου του Ντονμπάς υπό την προστασία ιδιωτικού στρατού μισθοφόρων.
Παράλληλα έκθεση του Ινστιτούτου ΄Οουκλαντ της Οκλαχόμα, με τίτλο « Η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΔΝΤ στην Ουκρανική Σύρραξη» αναφέρεται στις στοχεύσεις υπέρ των Πολυεθνικών της Αγρομπίζινες για την εκμετάλλευση των τεράστιων αγροτικών εκτάσεων της Ουκρανίας και τις δεινές συνέπειες των σχεδιαζομένων μέτρων για τον πληθυσμό της Ουκρανίας.
Στην -χαρακτηριστική του τόνου- εισαγωγή του, ο Ενγκντάλ αναφέρει ότι η οσμή της διαφθοράς στην ουκρανική πολιτική, ενώ ήταν αισθητή μετά την εξόρμηση λεηλασίας της χώρας που ακολούθησε την ανεξαρτησία της το 1991, «σήμερα, πέντε μήνες μετά το ενορχηστρωμένο από την Ουάσιγκτων γκαγκστερικό πραξικόπημα, που έφερε στην εξουσία το τωρινό καθεστώς, η μπόχα γίνεται ανυπόφορη. Τώρα περιλαμβάνει και την υπόθεση των ουκρανικών αποθεμάτων σχιστολιθικού αερίου»
Σύμφωνα με μια προ διετίας έρευνα του αμερικανικού υπουργείου ενέργειας, η Ουκρανία διαθέτει 42 τρισεκατομμύρια κυβικών ποδών τεχνικά εξορύξιμου σχιστολιθικού αερίου, το οποίο Ουκρανοί επιχειρηματίες και η πολιτικά πολυμήχανη Άγγλο-Ολλανδική Ρόϋαλ Ντάτς Σελλ αποφάσισαν να εξορύξουν. Και εδώ- σημειώνει ο Ενγκντάλ- αρχίζει η ενδιαφέρουσα πλοκή της ιστορίας.
Η Ουκρανική εταιρεία που κυριολεκτικά «άρπαξε» τα δικαιώματα για το μέγιστο της εκμεταλλεύσιμης σχιστολιθικής έκτασης, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Μπουρίσμα Χόλντιγκς, μια –κατά τον Ενγκντάλ- περίεργη, ύποπτη εταιρεία, με έδρα την Κύπρο και πλήρη έλλειψη στοιχείων για το προφίλ και τις δραστηριότητές της, είτε στο Μπλούμπεργκ είτε στο πλούσιο λεξικό της Βικυπέντια.
Μπουρίσμα- Μπάϊντεν -Κέρρυ
Η Μπουρίσμα Χόλντιγκς είναι μέρος της τεράστιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του δεύτερο πλουσιότερου δισεκατομμυριούχου ολιγάρχη της Ουκρανίας, του Ιχόρ Κολομόϊσκυ, κατόχου δύο διαβατηρίων -της Ουκρανίας και του Ισραήλ- ο οποίος διευθύνει το συγκρότημα των επιχειρήσεών του (Privat Group) από την Ελβετία.
Η εταιρεία Μπουρίσμα Χόλντιγκς πρόβαλε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο, με την είδηση ότι διόρισε τον Χάντερ Μπάϊντεν, γιό του Αμερικανού αντιπροέδρου, επικεφαλής του νομικού της τμήματος και των διεθνών σχέσεων και μέλος του διοικητικού της συμβουλίου. «Ο Χάντερ Μπάϊντεν δέχθηκε να καθίσει στο Δ.Σ. μιας από τις περισσότερο βαρυνόμενης με σκάνδαλα εταιρείας της σκανδαλοβριθούς Ουκρανίας, όπου ο πατέρας του, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με την Βικτώρια Νούλαντ του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, είναι μέχρι τα μάτια ανακατωμένος στις παράνομες αμερικανικές δραστηριότητες στην διοργάνωση της βίαιης μεταβολής καθεστώτος στην Ουκρανία.
Η ανακοίνωση του διορισμού του Χάντερ Μπάϊντεν έγινε ενώ ο αντιπρόεδρος πατέρας του βρισκόταν στο Κίεβο και είχε εκεί πάρε-δώσε με το νέο, εγκάθετο από τις ΗΠΑ, καθεστώς!»
Ο γιος Μπαϊντεν είναι επίσης μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Προέδρου του Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου (N.D.I.). Το N.D.I. είναι ένα πρόγραμμα του Εθνικού Προικοδοτήματος για την Δημοκρατία (N.E.D.), που, χρηματοδοτούμενο από το δημόσιο, «κάνει δημόσια ό,τι η C.I.A. έκανε μυστικά πριν 25 χρόνια», κατά τον ΄Αλαν Βάϊνστάϊν, ένα των ιδρυτών του. (Και του οποίου ο Διευθυντής είχε προαναγγείλει από τον Σεπτέμβριο την επιχείρηση στη Ουκρανία, με στόχο τον Πρόεδρο Πούτιν.)
Στο Δ.Σ. της Μπουρίσμα είχε διορισθεί τον Ιανουάριο, βδομάδες πριν το πραξικόπημα του Κιέβου, ο Αλεξάντερ Κβασνιέβσκι, τέως πρόεδρος της Πολωνίας επί προεδρίας Μπους. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μπουρίσμα είναι ο από τη Γουώλ Στρήτ, τέως τραπεζίτης της Μέριλ Λύντς ΄Αλαν ΄Απτερ και μέλος του Δ.Σ. έγινε, μαζί με τον Μπάϊντεν, ο Ντέβον ΄Αρτσερ, συνεταίρος του Μπάϊντεν σε εταιρεία επενδύσεων, και διαχειριστής της περιουσίας της συζύγου του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών, κ. Τερέζας Χέϊνζ-Κέρρυ, χήρας του Χένρυ Χέϊνζ του 3ου. Ο ΄Αρτσερ είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου του οικογενειακού καταπιστεύματος Χένρυ-Κέϊντζ ΙΙΙ.Αμερικανού βασιληά του τοματοπολτού και της μαγιονέζας.
Ουκρανο-Ισραηλινός Φεουδάρχης του Σχιστολίθου
Αυτή είναι η αμερικανική, υψηλοτάτων προδιαγραφών, διοίκηση της εταιρείας Μπουρίσμα Χόλντιγκς, του Ουκρανο-Ισραηλινού Ολιγάρχη Ιχόρ Κολομόϊσκυ, που «εξασφάλισε» τα δικαιώματα εξόρυξης του σχιστολιθικού αερίου της Ουκρανίας.
Τώρα- σε νέο τροπή ενδιαφέροντος της ιστορίας- στις 3 Μαρτίου, λίγες μέρες μετά το αιματηρό πραξικόπημα, προφανώς με την καθοδήγηση της Βικτώριας Νούλαντ του Σταίητ Ντηπάρμεντ -γράφει ο ΄Ενγκνταλ- το παράνομο καθεστώς του Κιέβου διόρισε τον Κολομόϊσκυ κυβερνήτη της Επαρχίας Ντνιπροπετρόβσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακριβώς στην περιοχή όπου βρίσκονται τα αποθέματα σχιστολιθικού αερίου της Ουκρανίας. Η Μπουρίσμα Χόλντιγκς εκεί ακριβώς έχει τα δικαιώματα εξόρυξης: στην Λεκάνη Δνείπερου- Ντόνετς, κοντά στο Χάρκοβο, όπου και η σφοδρότατη ένοπλη αντίσταση στο καθεστώς του Κιέβου.
Ο Κολομόϊσκυ, ως κυβερνήτης (φεουδάρχης) της περιοχής, συγκρότησε δικό του ιδιωτικό στρατό για να εξουδετερώσει τους αντάρτες, που είναι οι κάτοικοι του Ντονμπάς, όπου απέσπασε, με την Αγγλο-Ολλανδική ΣΕΛΛ, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στρατιώτες του, έχοντας εξασφαλίσει τον έλεγχο της περιοχής, μεταφέρουν εκεί μυστικά τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για την απάντληση αερίου από τη σχιστολιθική μάζα –με μέθοδο που περιλαμβάνει υδραυλική σύνθλιψη, τεράστια κατανάλωση νερού και καταστροφή του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα με την χρήση δραστικώτατων τοξικών ουσιών.
Η πόλη του Σλαβυάνσκ, που βομβαρδίζεται αμείλικτα, συνεχώς και με όλα τα μέσα επί μήνες και τείνει –εσκεμμένα- να ερημωθεί, βρίσκεται στην καρδιά του σχιστολιθικού πεδίου Υζόβκα, όπου, πριν το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι είχαν πραγματοποιήσει πολλές διαδηλώσεις για την αποτροπή της καταστροφικής αυτής εκμετάλλευσης των σχιστολιθικών κοιτασμάτων αερίου- που έχει ξεσηκώσει και στις ΗΠΑ τεράστιο κίνημα αντιστάσεως των εκεί οικολογικών οργανώσεων και κατοίκων απειλουμένων περιοχών.
Στο κεφάλαιο της επιδρομής ξεζουμίσματος της ουκρανικής γης από τις πολυεθνικές, πρέπει να υπομνησθεί ότι η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χώρα, με έκταση άνω των 603 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, τρίτου στον κόσμου εξαγωγέα καλαμποκιού και πέμπτου εξαγωγέα σίτου. Μετά την επιβολή του φιλοδυτικού καθεστώτος, της εκχωρήθηκαν δάνεια 17 δισεκατομμυρίων δολλαρίων από το ΔΝΤ και 3,5 δις από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η έκθεση του Ινστιτούτου ΄Οουκλαντ αναφέρει ότι αυτά τα «πακέτα βοήθειας» πού συναρτώνται με μέτρα λιτότητας και «οικονομικές μεταρρυθμίσεις», θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο του ουκρανικού λαού και θα επιδεινώσουν την φτώχεια στη χώρα.
Οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το στηριζόμενο από την Ε.Ε. δάνειο επιβάλλουν φιλελευθεροποίηση της γεωργίας επ΄ ωφελεία των πολυεθνικών της αγρομπίζινες και αλλαγή της νομοθεσίας για την ιδιοκτησία της γης, που να διευκολύνει την απόκτηση μεγάλων εκτάσεων από ξένες επιχειρήσεις. Η συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε. περιλαμβάνει επίσης όρο συνεργασίας των δύο πλευρών στην επέκταση εφαρμογής της βιοτεχνολογίας.
«Ενώ σε άλλες χώρες το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα φροντίζουν να καλύπτουν τους στόχους τους με το προκάλυμμα της ανάπτυξης, στην Ουκρανία η επιδίωξη είναι απροκάλυπτη-δήλωσε ο διευθυντής πολιτικής του Ιστιτούτου ΄Οουκλαντ Φρεντερίκ Μουσσώ: Να ανοίξουν τη χώρα στις πολυεθνικές. ΄Ενας από τους όρους της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι να περιορισθεί ο κρατικός έλεγχος της οικονομικής δραστηριότητας. Οι δραστηριότητες και το δάνειο της Τράπεζας και τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων συντείνουν στην εξάπλωση μεγάλων ξένων βιομηχανικών συγκροτημάτων ουκρανικής γεωργίας» τόνισε ο Μουσσώ.
Μεταξύ των διαγκωνιζομένων για την κατάκτηση του ουκρανικού Ελντοράντο αναφέρονται οι γίγαντες της αγρομπίζινες Cargil, Con Agra και Monsanto, που διαθέτουν ισχυρότατα λόμπυ πιέσεων στο αμερικανικό κογκρέσο. Η Μονσάντο αναφέρεται και ως νέα ιδιοκτήτρια του μισθοφορικού στρατού Αcademy (!) (πρώην Μπλακγουώτερ),ενός των σωμάτων μισθοφόρων που πολεμούν τους αντάρτες στο Ντονμπάς και που περιλαμβάνεται με πολλές δεκάδες νεκρούς σε πρόσφατο απολογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ