Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Δηλαδή, μόνο αν τιμωρηθούν πολιτικοί μπορούμε να γλιτώσουμε;;;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

dikastirio-dikastiki-aithousaΗ κυβέρνηση της Αλβανίας στέλνει στην αλβανική δικαιοσύνη τον αρχηγό της αξιωματικής τους αντιπολίτευσης και πρώην υπουργό των εξωτερικών της Αλβανίας, επειδή υπέγραψε την συμφωνία της ΑΟΖ με την Ελλάδα το 2009. Μαζί του παραπέμπονται και 10 εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις. Αν διαπιστωθεί ότι παρανόμησαν, σύμφωνα με το άρθρο 210 του ΠΚ της Αλβανίας, για υπονόμευση της χώρας, θα τιμωρηθούν με 5-10 χρόνια φυλάκισης. Σε ότι αφορά την ίδια τη συμφωνία για την ΑΟΖ, αυτή έχει ακυρωθεί ήδη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας από το 2010.
Εμείς δηλαδή γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο; Υπογράφηκε ένα εξοντωτικό μνημόνιο χωρίς να ερωτηθεί ο λαός. Έγινε παραίτηση από την ασυλία της χώρας. Έγινε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές. Ενδεχομένως διογκώθηκε τεχνητά το δημοσιονομικό έλλειμμα γα να εξαπατηθεί ο λαός και να υπαχθούμε στο μνημόνιο. Υπαχθήκαμε στο Αγγλικό Δίκαιο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Παραιτηθήκαμε από το δικαίωμα συμψηφισμού απαιτήσεων του ελληνικού κράτους (βλ. γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις). Φέραμε εδώ τους δανειστές (που εκπροσωπεί η τρόϊκα) προκειμένου να ασκούν εσωτερική δημοσιονομική πολιτική, που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και πολλά άλλα σαφώς στρεφόμενα εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
Αν όλα αυτά που υπογράφηκαν από Έλληνες πολιτικούς παραβιάζουν την ελληνική νομοθεσία, τότε απλά δεν ισχύουν προς τα έξω, σύμφωνα με βασικό κανόνα του Διεθνούς Δικαίου. Δεν δεσμεύεται ένας λαός επειδή κάποιοι παρανόμησαν και υπέγραψαν σε βάρος του. Αυτό ακριβώς κάνει η Αλβανία αυτή τη στιγμή. Αυτό ακριβώς έχουν κάνει και τα Σκόπια βάζοντας στο Σύνταγμά τους τις αλυτρωτικές τους βλέψεις και το οποίο Σύνταγμα δεν μπορεί δήθεν να το παραβιάσει η όποια Σκοπιανή κυβέρνηση.
Στείλαμε εμείς άραγε κανέναν πολιτικό που υπέγραψε αυτές τις συμφωνίες στα δικαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση της ελληνικής νομοθεσίας για να τις ακυρώσουμε ή θα τα πληρώσουμε όλα σαν μακάκες; Τι κάνουμε επιτέλους;
Αλλά τι λέμε;;; Σε μας το ΣτΕ (το οποίο φυσικά δεν είναι Συνταγματικό Δικαστήριο και του οποίου την ηγεσία ορίζουν οι ίδιοι οι πολιτικοί) αποφάσισε ότι όλα είναι σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα και επομένως όλοι οι πολιτικοί είναι αθώοι, ενώ ο λαός προφανώς θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες όλων των υπογραφών των πολιτικών.
Εδώ, δύο τινά συμβαίνουν: Ή οι δικαστές έκαναν λάθος ή το ελληνικό Σύνταγμα είναι λάθος, αφού επιτρέπει στους πολιτικούς να εκχωρούν την εθνική κυριαρχία σαν να ήταν περιουσιακό τους στοιχείο και να υποδουλώνουν το λαό, σαν να ήταν δικός τους δούλος. Σε κάθε περίπτωση κάτι από τα δύο πρέπει να το αλλάξουμε. Είτε τους δικαστές είτε το Σύνταγμα, διαφορετικά δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο της ατιμωρησίας.
ΥΓ. 1. Όπως είπαμε, ήδη από τον Ιανουάριο του 2010 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, είχε ακυρώσει τη συμφωνία της ΑΟΖ με την Ελλάδα. Το σημαντικό όμως εδώ δεν είναι το τι έκανε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, αλλά το ότι η Ελλάδα της μεταπολίτευσης, που καυχιέται για τη “δημοκρατία” της, δεν έχει ακόμα Συνταγματικό Δικαστήριο. Έτσι μπορούν και αλωνίζουν ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα κάθε είδους συμφέροντα.
2. Σε μας ποτέ κανείς δεν τιμωρήθηκε, ούτε μετά την γερμανική κατοχή, ούτε μετά την επτάχρονη δικτατορία, για να μην πάμε ακόμα πιο πίσω. Αν δεν τιμωρηθεί και τώρα, τότε είμαστε ως λαός για τα μπάζα, χωρίς κανένα μέλλον.
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ