Τσίπρας: «όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140809122003

(- Σχόλιο : Αυτή η είδηση που σας στέλνω, δεν αποσκοπεί καθόλου σε πολιτικές θέσεις, αλλά προς αναγνώριση της τιμής του Αγίου Όρους και ελπίζουμε συν τοις άλλοις και καλή μετάνοια να έχει, καθώς επίσης και σε όλους μας ! – Αναγνώστης)
«Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Άθω, ύστερα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας.
Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν στην προκυμαία της Δάφνης το μεσημέρι ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και οι Αστυνομικές, Λιμενικές και Τελωνειακές Αρχές.
Όπως αναφέρει το amen. gr, στη σύντομη ομιλία του στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας, μετά την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν ο Πρωτεπιστάτης Συμεών Διονυσιάτης, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και οι Αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών, ο κ.Τσίπρας σημείωσε την σημασία στήριξης του Αγίου Όρους από την Πολιτεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κοινές αντιλήψεις αλλά και πολλά στοιχεία της αγιορείτικης ζωής από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν.
Τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη που τους προσέφερε στα αιτήματά τους για τη φορολογική αντιμετώπιση της μοναστικής πολιτείας.
Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η πανίερη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», όπου μετά την πληροφόρησή του από τον Πρωτεπιστάτης π.Συμεών Διονυσιάτη για την ιστορία του ναού, ζήτησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο Ιερό, όπου βρίσκεται και η εικόνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ