Τι θα ζητήσουν οι Αμερικανοί απο τον ΥΕΘΑ και τι θα πάρει ώς ανταλάγματα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140821082911
Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του, Τσακ Χέιγκελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, στη βάση του αναγνωρισθέντος σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται επίσης να συζητηθούν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Αμερικάνικο Πεντάγωνο θα ζητήσει την επέκταση της Βάσης της Σούδας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της απογείωσης των Μη Επανδρωμένων αεροσκαφών αφού είναι γνωστή απόφαση των Αμερικανών να χρησιμοποιήσουν εναντίον της Τρομοκρατίας και μάλιστα εναντίον των τζιχαντιστών !
Τα Μη Επανδρωμένα τελευταίας γενεάς μακράς ενεργείας θα χρησιμοποιηθούν από κοινού με τα βρετανικά μαχητικά που θα εξορμούν από τη βάση των Βρετανών στη Κύπρο σε αναβάθμιση των βομβαρδισμών των Ισλαμιστών τρομοκρατών σε βόρειο Ιράκ και στη γύρω φλεγόμενη περιοχή !
Το θέμα είναι όχι τι θα απαντήσει ο Έλληνας ΥΕΘΑ στο αίτημα των Αμερικανών για περαιτέρω διευκολύνσεις στην Κρήτ,η αλλά το τι θα πάρει ως αντάλλαγμα ,το σίγουρο είναι πάντως ότι η αναβάθμιση του Αβραμόπουλου θεωρείται δεδομένη όπως άφησε να φανεί και ο Πρόεδρος της Ε.Ε !
Ο Έλληνας ΥΕΘΑ αποκτά τον ρόλο του συνομιλητού μεταξύ Ε.Ε και ΗΠΑ έστω και αν αυτό δεν ομολογείται !..Μακάρι να δούμε και κάποια απο τα Ελληνικά αιτήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να ικανοποιούνται ! (ακόμη θυμόμαστε την παραχώρηση των μεταχειρισμένων ΣΙΝΟΥΚ απο τα αποθέματα του Αμερικάνικου Στρατού στο Πακιστάν και όχι στην Ελληνική Αεροπορία Στρατού )
Ενόψει της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε χθες τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν «θέματα αμοιβαίου στρατηγικού και αμυντικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή», καθώς και η ατζέντα των θεμάτων της συνάντησης που θα έχουν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας-ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ