Οι Τούρκοι ετοιμάζουν πάλι το Μπαρμπαρόσα στην AOZ της Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
ερντογαν
 
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταγγείλει τις «προκλητικές» και «παράνομες» ενέργειες της Τουρκίας, σχετικά με το τουρκικό πλοίο «Μπαρμπαρός» σε Ηνωμένα Έθνη και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε γραπτή δήλωσή του αναφορικά με τις παράνομες ενέργειες του τουρκικού πλοίου «Μπαρμπαρός» στην

 
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι: «Η Κυβέρνηση επιθυμεί να επαναλάβει ότι η πλευρά μας είναι πλήρως δεσμευμένη στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη περίοδο, και αναζητεί τρόπους για να υπερπηδηθούν οι σημερινές δυσκολίες».
Σε αυτό το περιβάλλον, διευκρίνισε: «Το τελευταίο που θα ανέμενε κάποιος από την Τουρκία είναι η επανάληψη των προκλήσεων από το πλοίο “Μπαρμπαρός” στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Αν η Τουρκία ήταν ειλικρινής στις διακηρύξεις της για πολιτική βούληση να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη λύσης», σημείωσε ο εκπρόσωπος, «θα απέφευγε ενέργειες που διακινδυνεύουν να τις διαταράξουν».
Οι ενέργειες αυτές, τόνισε, «παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και ανάμεσα σε άλλα αντιβαίνουν τις υποχρεώσεις τις Τουρκίας στο πλαίσιο της ενταξιακών της διαπραγματεύσεων».
Καταλήγοντας, είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταγγείλει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση και όπου δει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ