Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε και αυτός απολύσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ÁÈÇÍÁ-ÕÐÏÕÑÃÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ// Ï ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÐÁÉÄÅÉÁÓ ÁÍÄÑÅÁÓ ËÏÂÅÑÄÏÓ.(EUROKINISSI-ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
 
 
Για τα ανοιχτά μέτωπα στην Παιδεία μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Παιδείας κ. Αντρέας Λοβέρδος. Οι «αιώνιοι φοιτητές», η αξιολόγηση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα κενά στα σχολεία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του κ. Λοβέρδου στην εκπομπή «Τώρα».
Αναφερόμενος στους «αιώνιους φοιτητές» ο υπουργός είπε πως όσο

 
παραμένουν στα πανεπιστήμια δημιουργούν ψευδαίσθηση για το φοιτητικό δυναμικό. Όπως τόνισε η «οικονομική επιβάρυνση δεν είναι το παν. Επιβαρύνουν οικονομικά αλλά όχι πολύ. Η επιβάρυνση που δημιουργούν είναι περισσότερο γραφειοκρατική».
Για την αξιολόγηση του προσωπικού στα πανεπιστήμια ο κ. Λοβέρδος είπε πως «ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο». Μάλιστα σε ερώτηση αν θα γίνουν απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων δήλωσε πως αν από την έκθεση προκύψουν απολύσεις τότε «ναι, θα γίνουν». «Δε θα κάνουμε απολύσεις με το μάτι» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.
Όσον αφορά στα κενά στα σχολεία, ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε πως «έχουμε λιγότερους δασκάλους απ’ όσους χρειαζόμαστε» ενώ είπε πως τα βιβλία έχουν ήδη φτάσει στα σχολεία, τα οποία ξεκινούν στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο υπουργός, τέλος, μίλησε για τις βάσεις που ανακοινώνονται αύριο, Πέμπτη. Όπως σημείωσε «δε διακινδυνεύω να κάνω εκτιμήσεις», ενώ έσπευσε να πει καλή επιτυχία στους υποψηφίους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ