ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ ΣΤΡAΤΙΩΤΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ :« ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ… »/ KΑΙΝΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ/ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 5 ΟΜΗΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
10502504 10152720941877125 5578359979053745694 n

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

 Σύμφωνα με την Tayyar.org (30/08/14) την Πέμπτη τη νύχτα στην Τρίπολη οι τζιχαντιστές έκαψαν σταυρούς θέλοντας να περάσουν ένα σκληρό μήνυμα στους χριστιανούς του Λιβάνου που όπως και οι χριστιανοί της Συρίας δεν ευθυγραμμίζονται με τις επιταγές του Ισλαμικού Κράτους και των συμμάχων τους.

Ένα βίντεο δημοσιεύθηκε αργά χθες το βράδυ τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο όπου εικονίζονται 9 λιβανέζοι στρατιώτες όμηροι τζιχαντιστών(Iσλ.Κράτος). Από τις μάχες στρατού του Λιβάνου και τζιχαντιστών στην παραμεθόρια πόλη Ersal στην Κοιλάδα Békaa από τις αρχές Αυγούστου περίπου 35 στρατιώτες και αστυνομικοί είναι όμηροι των τρομοκρατών.[youtube https://www.youtube.com/watch?v=skGV1UC4bEI&w=420&h=315]

Στο βίντεο που η ταξιαρχία Fajr al-Islam οργάνωση που σχετίζεται με το (Ισλαμικό Κράτος) ανέρτησε στο YouTube oι αιχμάλωτοι παρακαλούν την κυβέρνηση να τους αναταλλάξει με κρατούμενους ισλαμιστές στις φυλακές του Roumieh. ” Αν αυτοί ελευθερωθούν εμείς επίσης θα απελευθερωθούμε.Αν δεν απελευθερωθούν τότε θα μας κόψουν τον λαιμό » δηλώνει εξ ονόματος των υπολοίπων ένας από τους ομήρους απευθυνόμενος στην κάμερα. Απευθυνόμενος στους γονείς τους δηλώνει “αν σήμερα δεν κλείσετε τους δρόμους θα μας σφαγιάσουν “ζητάει κινητοποιήσεις για άσκηση πίεσης

2 στρατιώτες που εμφανίζονται στο βίντεο διευκρινίζουν ότι θα τους εκτελέσουν σε τρεις ημέρες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Αυτό το βίντεο εμφανίζεται ενώ ήδη σε twitter τις αμέσως προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίηθηκε ο πρώτος αποκεφαλισμός λιβανέζου στρατιώτη του Ali el-Sayyed.Το Συμβούλιο των μουσουλμάνων ουλεμά από το χωριό καταγωγής του στρατιώτη Fnaydek επιβεβαίωσε τον αποκεφαλισμό του στον τραγικό πατέρα.

συγγενείς του στρατιώτη που αποκεφαλίστηκε θρηνούν
συγγενείς του στρατιώτη που αποκεφαλίστηκε θρηνούν

Οι οικογένειες των ομήρων στρατιωτών και δυνάμεις της εσωτερικής ασφάλειας στρατοπεύδεσαν σε αντίσκηνο στον αυτοκινητόδρομο Abdé, στο Akkar (στο βόρειο Λίβανο) απαιτώντας την απελευθέρωση των δικών τους μεταφέρει το (Ani). Οι κάτοικοι της πόλης σταμάτησαν την κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους με το ίδιο αίτημα.

 Οι μελλοθάνατοι στρατιώτες που εμφανίζονται στο βίντεο είναι : Hussein Mahmoud Ammar, Mohammed Hussein Youssef, Moustapha Wehbe, Ibrahim Moughayt, Ali al-Masri, Seif Hassan Thebian, Abbas Medlej, Khaled Hassan, και Abdel Rahim Diab.

NB 175199 635450282594315661 239117 large
oι 5 απελευθερωθέντες

Στα αιτήματά τους οι τζιχαντιστές σουνίτες απαιτούν και την απόσυρση της Χεζμπολλά από τη Συρία όπου δυνάμεις της αγωνίζονται κατά του Ιλσαμικού Κράτους.

 Απελευθερώθηκαν 5 στρατιώτες σήμερα το βράδυ

 επιβεβαιώνει το Ani.Είναι οι : Ahmad Ghiyé, Ibrahim Chaabane, Saleh al-Baradei, Mohammad al-Kadiri και Wael Darwich.Υπεύθυνος της al-Nosra διαβεβαίωσε τούρκικο πρακτορείo τύπου ότι κανείς χριστιανός δεν συμπεριλαμβάνεται στους απελευθερωθένετες φαντάρους.Απήχθησαν στις 2 Αυγούστου από το Ισλ. Κρ. και την Al-Nosra.(lorientlejour 30.08.14)

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ