Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ανάψει φωτιές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

παυλοπουλος
 
Σε βεντέτα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η καρέκλα του περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, καθώς η μια μετά την άλλη κατατίθενται οι αιτήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Ήδη στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει με δικηγόρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, η Χριστιάνα Καλογήρου της ΝΔ, η οποία με δικαστική απόφαση εξέπεσε από περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά από

ένσταση τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης είχε ανακηρύξει την κυρία Καλογήρου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, αφού διασταύρωσε προηγουμένως τα ξίφη της με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά υποστηριζόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιο (Νάσο) Γιακαλή.
Όμως, κατά της Χριστιάνας Καλογήρου και του αντιπεριφερειάρχη Ευστράτιου Κύτελης κατατέθηκε στη Διοικητική Δικαιοσύνη ένσταση η οποία συνυπογραφόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Ζερδελή, τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τεντόμα και τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μυτιλήνη Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Μάντζαρη.
Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με απόφασή του ακύρωσε την ανακήρυξη της κυρίας Καλογήρου, καθώς διαπίστωσε κώλυμα εκλογιμότητας ,ασκούσε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.
Αντίθετα, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απέρριψε την ένσταση κατά του κ. Κύτελη.
Με δικηγόρο τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, η κυρία Καλογήρου ήδη έχει προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητεί να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση με την οποία εξέπεσε του αξιώματός της.
Τώρα όμως, τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι κ.κ. Ζερδελής, Τεντόμας, Λαμπρόπουλος και Μάντζαρης κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου κατά το σκέλος εκείνο που δεν έκανε δεκτή την ένστασή τους ως προς τον κ. Κύτελη.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει και αυτός κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε την ιδιότητα του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ και παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2012 της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΕΟΠΥΥ.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ