Στα νερά της Κύπρου ο ένας Βάρβαρος…Στα Κατεχόμενα ο άλλος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image87 Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή του ως Πρόεδρος της χώρας. «Το πρώτο μου ταξίδι θα είναι η βόρειος Κύπρος», είχε δηλώσει χθες βράδυ στη σύντομη ομιλία του έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη όπου έφτασε για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα φτάσει στα κατεχόμενα στις 12.00 το μεσημέρι όπου θα τον υποδεχτεί ο Τ/Κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί πρώτα τον τάφο του Τ/Κ ηγέτη Φαζίλ Κιουτσιούκ και μετά τον τάφο του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
image86Στις 13.15 θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής του στο leg;omeno προεδρικό και θα ακολουθήσει κατ`ιδίαν συνάντηση με τον Ντερβίς Έρογλου και γεύμα.
Ακολούθως, θα δεχθεί τον «πρωθυπουργό» Οζκάν Γιοργκατζίογλου και τους «υπουργούς».
Στις 15.15 θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ντερβίς Έρογλου. Στις 17.00 θα συναντήσει την `πρόεδρο της βουλής` Σιμπέλ Σιμπέρ και τους ηγέτες των κομμάτων στην τουρκική `πρεσβεία`.
Στις 17.30 θα συμμετάσχει σε δείπνο που θα δοθεί προς τιμήν του από τον Ντερβίς Έρογλου και τη σύζυγό του.
Από τα κατεχόμενα αναμένεται να αναχωρήσει στις 21.00. Στα κατεχόμενα τον Ταγίπ Ερντογάν θα τον συνοδεύει η σύζυγός του και ανώτατοι αξιωματούχοι του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Ετοιμάζεται να αποπλεύσει και το «Barbaros»”h-tourkia_stelnei_to_barbaros_stin_aoz_kuprou_
Την ίδια στιγμή το ερευνητικό σκάφος Barbaros ετοιμάζεται για έναν ακόμη προκλητικό ρού με έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
Η κυβέρνηση καταδικάζει την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν….Aντιδρούν και οι Τουρκοκύπριοι
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι αν η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται με δηλώσεις περί δημιουργίας δύο κρατών ή συνεργασία δύο κρατών, αυτό, δεν είναι το μήνυμα, που αναμένουμε.
Δεν δημιουργούμε προσδοκίες, αλλά ευελπιστούμε να υπάρξουν εξελίξεις, δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, στέλνοντας, παράλληλα, ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία.
Αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων για την Επίσκεψη του Ερντογαν
Διαδηλώσεις εναντίον της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο άρχισαν να πραγματοποιούν χθες, Κυριακή, στην κατεχόμενη Λευκωσία Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους εκ νέου σήμερα το απόγευμα, στο πάρκο Καγκλαγιάν.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, εκπρόσωποι του Κόμματος Ενωμένης Κύπρου (BKP), του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου (KSP) και του Κόμματος Νέα Κύπρος (YKP), κάποιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και ΜΚΟ συγκεντρώθηκαν κοντά στην πύλη Κερύνειας στην κατεχόμενη Λευκωσία, χθες βράδυ.
Η ομάδα ήθελε να στήσει σκηνή αλλά η `αστυνομία` δεν τους άφησε λέγοντας τους ότι δεν είχαν την απαραίτητη άδεια.
Οι οργανωτές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου σήμερα στο πάρκο Καγκλαγιάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, στις 16.00.
Μιλώντας εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο ακτιβιστής Ναζέν Σανσάλ ανέφερε χθες ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας τους εναντίον της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο πραγματοποιείται με επιτυχία, προσθέτοντας ότι θα βρεθούν ξανά στους δρόμους σήμερα Δευτέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ