Ο Θεοδωράκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός! Μαξέψτον τον όσο είναι νωρίς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
ποταμι
 
 
Συνέντευξη με τον ιδρυτή και πρόεδρο του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρο Θεοδωράκη, φιλοξενεί το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel. Σε ερώτηση γιατί η Ελλάδα χρειάζεται το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απαντά ότι «μια χώρα που βιώνει μια κρίση χρειάζεται μια νέα ηγεσία» και πως

 
«δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα σε κίνδυνο, να θέλουν τώρα να μας σώσουν. Ακόμη κι αν μετανιώνουν για τα λάθη τους, δεν είναι αξιόπιστοι».
Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι το κόμμα του δεν είναι όπως τα υπόλοιπα, «τα οποία ασχολούνται μόνον με τον εαυτό τους. Και δεν είμαστε κίνημα διαμαρτυρίας. Το Ποτάμι θέλει να αλλάξει κάτι, εν ολίγοις, θέλουμε να κυβερνήσουμε».
Σε επισήμανση του Spiegel ότι κανένα στέλεχος του κόμματος δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία, ο ιδρυτής του Ποταμιού απαντά ότι γνωρίζει πολιτικούς «οι οποίοι κυβερνούν χωρίς να έχουν εμπειρία ζωής και το οποίο είναι πολύ χειρότερο. Έχουμε μέλη με εμπειρία στο χώρο της διοίκησης, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς. Εξάλλου δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας, αλλά θα σχηματίσουμε μια συμμαχία, μια συνωμοσία του καλού»…
Σε ερώτηση εάν συμμερίζεται την άποψη πολλών Ελλήνων που θέλουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη προκειμένου να απαλλαγούν από την πολιτική των περικοπών, ο κ. Θεοδωράκης απαντά ότι δεν μπορεί να φανταστεί να απομακρύνεται η Ελλάδα από την ΕΕ. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε τίμημα έναντι των Βρυξελλών. Δεν απειλούμε, αλλά δεν είμαστε και δουλοπρεπείς».
Στην ερώτηση δε εάν θα ήθελε να αναλάβει κάποιο πόστο στην επόμενη κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ποταμιού απαντά ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι υπουργός. «Επί χρόνια παρουσίαζα την πιο πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της χώρας. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι για την Ελλάδα, αλλά ποτέ να γίνω πολιτικός».
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ