Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ αποκλεισμένοι στην ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140901073522Έξι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ έχουν αποκλειστεί στην πόλη της Μαριούπολης, που πολιορκείται αυτές τις ώρες από την πολιτοφυλακή των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ρωσόφωνων δήλωσε.
“Ο ακριβής τόπος της θέσης τους είναι άγνωστος, λόγω απόλυτης μυστικότητας. Αλλά το γεγονός είναι ότι δεν μπορεί να φύγει κανείς από τη Μαριούπολη.
Μονάδες του Ουκρανικού στρατού έχουν εγκαταλείψει την πόλη, αφήνοντας πίσω τους τις ειδικές ομάδες “Dnepr” και τα τάγματα της “Αζοφικής”.
Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι
“Μια ομάδα αξιωματικών του ΝΑΤΟ έφθασε στο Κίεβο από την Εσθονία τον Μάρτιο του 2014 (16 αξιωματικοί του ΝΑΤΟ ειδικοί στον κυβερνοχώρο).
Η ομάδα αυτή κατά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου ξεκίνησε ενεργά αντι-ρωσικές δραστηριότητες.
Τον Ιούλιο οι 6 αυτοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ εγκαταστάθηκαν στην Μαριούπολη για την διεξαγωγή ¨πολέμου πληροφοριών¨ κατά της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο.
Το κεντρικό επιτελείο δράσης των ειδικών αυτών στην Ουκρανία βρίσκεται στο Κίεβο, στο κτίριο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας. Είναι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, οι οποίοι καθορίζουν την ειδησεογραφική ατζέντα .¨ Αυτά μεταφέρει σήμερα ο «πολιτικός αναλυτής Ιγκόρ Panarin στην Pravda.Ru.
Την ίδια στιγμή ο ανταποκριτής του BBC Richard Galpin μιλάει για μια διάχυτη αίσθηση φόβου που είναι απλωμένη πάνω σε όλη την Μαριούπολη . Την στιγμή μάλιστα που η πολεμική ένταση των γεγονότων στα πλησιέστερα μέτωπα κάνει αισθητή την παρουσία της. http://www.bbc.co.uk/news 1η Σεπτεμβρίου 2014
Άραγε η πολιορκία της ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ( που η ονομασία της δείχνει την στενή σχέση της Πόλης αυτής με το Ελληνικό Ορθόδοξο στοιχείο, ουσιαστικά είναι η Πόλη που τιμάει το Όνομα Της ΠΑΝΑΓΙΑΣ) δημιούργησε τέτοιο πανικό δηλώσεων πριν λίγες ώρες;
Για τον κίνδυνο ενός πολέμου «όχι μόνο στην ανατολική Ουκρανία» προειδοποίησε σήμερα ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ που το Σάββατο εκλέχθηκε να διαδεχθεί τον Χέρμαν φαν Ρομπάι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε ομιλία του με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την επίθεση της Γερμανίας εναντίον της Πολωνίας, η οποία αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Επίσης σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο η κυρία Μέρκλε είπε ότι έχει δηλώσει ότι οι κυρώσεις θα έχουν συνέπειες και για τις γερμανικές εταιρείες.
Ωστόσο, όπως τόνισε, “υπάρχουν συνέπειες όταν σου επιτρέπεται να μετακινείς τα σύνορα στην Ευρώπη και να επιτίθεσαι σε άλλες χώρες με τα στρατεύματά σου”.
«Η αποδοχή της συμπεριφοράς της Ρωσίας δεν αποτελεί επιλογή. Και επομένως είναι απαραίτητη η προετοιμασία περαιτέρω κυρώσεων», είπε η κ.Καγκελάριος.
Όλος ο κόσμος περιμένει με αγωνία αν οι αντίπαλες χώρες βρούνε κοινά σημεία συνεννόησης διαφορετικά μετά από καιρό μπορεί όσοι επιβιώσουν να εορτάζουν την επέτειο του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως σήμερα 1 Σεπτεμβρίου εορτάζουν αυτήν του Β΄ ΠΠ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ