ΠΡΟΚΛΗΣΗ:O YΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1972442_775205302543770_6907551160859764137_n
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου Achraf Rifi προκάλεσε σκάνδαλο όταν το Σάββατο ζήτησε από τις δικαστικές αρχές της χώρας να λάβουν μέτρα κατά των ατόμων που έκαψαν μια σημαία του Iσλαμικού Κράτους (ISIS) στην πλατεία Sassine στο χριστιανικό συνοικισμό Achrafieh στην Ανατhvhkkhkhvkk

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Σε δήλωσή του ο M. Rifi, δικαιολόγησε την απόφασή του με το σκεπτικό της προσβολής των θρησκευτικών συμβόλων καθώς το μάυρο τρομοκρατικό λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους , περιέχει επιγραφή της σάχαντα (μουσουλμανική ομολογία πίστης δίκην θρησκευτικής επιγραφής) που αναφέρει “Δεν υπάρχει άλλος θεός από τον ίδιο τον Θεό και ο Mohammad είναι ο προφήτης του”.rifi

Αποσυσχετίζει την “ιερή” επιγραφή από την σημαία των τρομοκρατών υπό την έννοια ότι αυτή δεν εκπίπτει ακόμη κι όταν χρησιμοποιείται κατ΄αυτόν τον τρόπο και επομένως οφείλει να γίνει σεβαστή. Ο ίδιος κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου κ. Samir Hammoud να ασκήσει ποινικές διώξεις για σύλληψη των υπευθύνων αυτών των πράξεων.10660465_726830824031563_1645053296_n

Αντιδρώντας σε αυτή την απόφαση ο δικηγόρος -βουλευτής μέλος του Ελεύθερου Πατριωτικού Κινήματος (CPL), Ibrahim Kanaan στο οποίο ηγείται ο χριστιανός στρατηγός Μισέλ Αούν ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει την υπεράσπιση αυτών των νέων που έκαψαν την σημαία του ISIS στην Βυρητό.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών Gebran Bassil κάλεσε τους Λιβανέζους αξιωματούχους να μην συγχέουν το Islam και το ISIS.

“Η μουσουλμανική θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα των takfiristes (αφορεσμένων)”, διαβεβαίωσε.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα. Χιλιάδες χρήστες δήλωσαν σοκαρισμένοι από την απόφαση του M. Rifi,επικρίνοντας έντονα την δήλωσή του:

“Είμαστε στην Μοσσούλη ή στην Βυρητό;”

“Ας κάψουμε το πορτραίτο του M. Rifi αντί για την σημαία του ISIS”.

Ταυτόχρονα κανένα μέτρο δεν ελήφθη για τους νεαρούς τρομοκράτες οι οποίοι έκαψαν χριστιανικούς σταυρούς το Σάββατο βράδυ στην Τρίπολη ενώ και πολλές εκκλησίες έχουν βανδαλισθεί με μουσουλμανικές επιγραφές.

Την Κυριακή ο λιβανέζικος στρατός ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας έξω από τις εκκλησίες της Τρίπολης.(l΄οrient le jour,al manar)

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ