Πολύ γέλιο στις ΗΠΑ…Ζητούν από τον Ομπάμα να τους πει πώς θα αντιμετωπίσει το ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ που …αυτός δημιούργησε!

ομπαμαΤην κατεπείγουσα εφαρμογή σχεδίου για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία και το Ιράκ, μετά και την εκτέλεση του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από τους τζιχαντιστές ζήτησαν Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται ότι θα κληθεί σύντομα για ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του σώματος αυτού, Εντ Ρόις.

«Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια στρατηγική, ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να εξηγήσει στους Αμερικανούς και στο Κογκρέσο πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή», είπε ο Ρόις μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους.

«Η αμερικανική ηγεσία είναι ουσιώδης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα στείλουμε στρατιώτες επί του πεδίου αλλά μιλάμε για αεροπορικά πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολλή διπλωματία, κάτι που ακόμη λείπει», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής.

«Πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε σύντομα», τόνισε από την πλευρά του ο Δημοκρατικός Έλιος Έντζελ.

Ο Ομπάμα επικρίνεται όχι μόνο από τους Ρεπουμπλικάνους αλλά και από το Δημοκρατικό κόμμα επειδή την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον “δεν έχει ακόμη μια στρατηγική” για να αντιμετωπίσει το ΙΚ.

«Το βασικό ερώτημα είναι ένα: θα περιορίσουμε το ΙΚ ή θα το συντρίψουμε;» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός Άνταμ Κίνζιτζερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ